Viiben Furniture

(Du må akseptere Markedsførings-cookies for å se prosjektvideoen)

Viiben Furniture

Norsk produserte kvalitets møbler, for barn i alderen 2 til 6 år. Inspireret av mine to sønner, med et ønske om flere & bedre møbler til barn.

Innsamlet kr 41 173
41 %
Målbeløp kr 100 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 28
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 02.10.2017.

Modell V - Første møbel fra Viiben

Da mine to gutter ville se på Barne TV kl.17:30 men ikke fikk spise youghurten sin i sofaen kom ideen om Modell V, en stol som tåler barns bruk, men estetisk også er tilfredsstillende for oss voksne. Stolen styrker barnets mestringsfølelse og selvstendighet da de selv kan bestemme om de vil sitte, leke, pusle eller stå.


Mitt prosjekt er derfor en innsamling som gjør det mulig for meg å få produsert et såpass stort antall stoler at jeg kan få dem laget til en god stykkpris. 

Jo flere av dere som ønsker å kjøpe en stol via denne kampanjen detsto fortere kan Norges nye barnemøbel komme på markedet, og du få din nye stol hjem. 

Testet på virkeligheten

Som mange andre industridesignere før meg har jeg bygget en del prototyper og testet dem på mine engne gutter,hvilket betyr at jeg har sikret meg et tilfredsstillende nivå av sikkerhet slik at stolen er stabil og står stødig. Men det er viktig å understreke at dette er et møbel og ikke en leke. 

 


Jeg er en 31 år gammel Dansk 2 barnsfar bosatt i Haugesund siden 2013, med bakgrunn som industridesigner.  Da oljenæringen stupte og arbeidsmarkedet endret seg, så jeg muligheten for å snu livet mitt.

Jeg valgte derfor å prøve å oppfylle drømmen om å jobbe som selvstendig designer og videreutvikle møblene jeg gjennom de siste årene har bygget til mine to gutter.Materialerne 

Jeg har valgt å bygge stolen i 15 millimenter bjørkefiner da det er en sterk og elegant tresort med et klassisk og rent skandinavisk uttrykk. Armlenet er belagt med møbellioleum for å skape kontrast, sikre slitestyrke over tid og gjøre den lett å holde ren. Alle treoverflater er behandet med hardvoksolje som sikrer at produktet tåler barnas bruk uten at det får den klassiske "institusjonelle" lakkede overflate. Med oljebehandling sikrer man treets taktile kvaliteter samtidtig med at man beskytter det. 

Jeg håper du liker stolen, og at du kunne tenke deg en hjem til deg, eller til barnebarnet?

Stolen er den første i en rekke av produkter for barn. Modell V samt de fremtidige produktene blir en del av det jeg kaller Essentials kolleksjonen. 


Essensials kolleksjonen vil i første omgang betå av modell V som presentert her. Videre kommer Modell I, en mindre stol tilpasset et tilhørende bord som forventes klart sist i 2017. I starten av 2018 kommer en benk og to lamper. 

Hele kolleksjonen er vist på bildet under. Stay tuned.  


Highfive! 


// Christian Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

7 anonyme

Du må logge inn for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Belønninger

First Mover!

startskudd.no - First Mover!

De Første 25 kjøpere sikre seg en Modell V til reduseret pris 1499 nok

25 personer har bidratt Begrenset antall: 0 igjen kr 1 499
Estimert leveranse 01.11.2017

Modell V

startskudd.no - Modell V

Et styks norsk produseret design møbel, til glæde for unge og gamle

2 personer har bidratt Begrenset antall: 143 igjen kr 1 799
Estimert leveranse 01.11.2017

Nøkkelord


Et prosjekt av Viiben AS, publisert 22.08.2017 12.00. Viiben AS sin nettside. Prosjektet tilhører kategorien Gründer.