Vera&William Retro Undertøy fra en svunnen tid...

(Du må akseptere Markedsførings-cookies for å se prosjektvideoen)

Vera&William Retro Undertøy fra en svunnen tid...

Norsk design av vintage undertøy i rene naturmaterialer. Men Vera savner sin William! Nå håper vi på realisering av den røffe herrekolleksjonen!

Innsamlet kr 2 300
1 %
Målbeløp kr 125 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 3
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 28.08.2018.

Siden 2005 har Vera&William gjenskapt vakre og stilrene undertøyklassikere fra en svunnen tid for bevisste kvinner på high-end markedet. Med en sterk signatur og solid kvalitet har det lille nisjemerket blitt en soleklar favoritt i undertøysskuffen hos miljøentusiaster og selektive fashionistas - verden over! Nå ønsker vi å bekle stilbevisste herremenn også!WILLIAM

Det er mange som savner "WILLIAM" - Vi også! Etter flere år i skyggen av sin "VERA" ønsker vi å få ham frem i lyset igjen! Vi har tegnet og visket, målt og nålt - testet og terpet - alt fra garnkvaliteter til det perfekte snitt! For å utvikle det aller beste av det beste. Nå også til gutta! Men det krever resurser å rigge nye produksjonslinjer. Spesielt når vårt uråkkelige krav til etikk og kvalitet gjennomsyrer alle ledd i verdikjeden. Gode råvarer, høy ekspertise og løpende kontroll er kostbart. For et lite klesdesignfirma som oss er vi derfor helt avhengig av drahjelp for å få kolleksjonshjulet i gang! Så da blir det opp til dere der ute om vår "WILLIAM" skal få gjenoppstå! HVORDAN BIDRA

Herrekolleksjonen produseres i et begrenset opplag på vår Italienske fabrikk nå i sommer. Plaggene ankommer Norge i høst. Linjen består av de råeste essensielle basics; røffe Makkos, Singlets, T-Shirts, V-Shirts, Undershirts, Shorts og Long Johns. I den fineste jerseystrikk fra italiensk kvalitetsgarn. Robuste og edle naturfibre i blandinger som MerinoSilke, VirginWool og EgyptiskBomull. Originale detaljer og maskuline farger. I størrelsesorden M=4648, L=5052  til XL=5456. Mao. favorittplagg for hver sin smak!

  • Innsamlede midler går direkte til produksjonen.[innkjøp råfiber, innfarging, spinning, strikking, skjæring og søm. Tilbehør, Labels, Hang-Tags, Emballasje osv.]
  • Detaljert kolleksjonsoversikt med priser informeres etter avsluttet periode i august.
  • Forhåndsordre settes i prioritert rekkefølge etter bidragsdato. Mao. Vær tidlig ute for best utvalg! *
  • Innskutt beløp oppnår 1x1,25-verdi. Dvs. -25% rabatt på fritt valg fra Vera&Williams Dame og Herre kolleksjoner.[F.eks. innskutt 2000,- gir varer til verdi NOK 2500,-] 
  • Kolleksjons-info: https://www.miinto.no/shops/b-1492-verawilliam 
  • Bidrag over NOK 2500,- mottar eksklusiv gaveeske! 
  • EXTRA TREAT: Alle bidragsytere er med i trekningen av én premie tilsvarende verdi på bidragsbeløp. Dvs. jo større innskudd, jo større mulig gevinst. [Mrk. Verdi opptil NOK 10.000,-. Trekningen forutsetter at minste Delmål på NOK 250.000,- oppnås]. Vinneren trekkes ved avsluttet periode i august.

*Mrk. ved full ordrebok på produksjonen (fra denne crowd-foundingen) vil ny produksjon gjennomføres  - og herrekolleksjonen WILLIAM kan lanseres på markedet! 

Vi oppfordrer derfor alle støttespillere og bidragsytere til å Like, Dele  og Kommentere for å få kolleksjonen i havn

Photo: Fra vår undertøysfabrikk i Biella, Italia.KORT OM MERKET 

Vera & William er et norsk-italiensk designmerke som tilbyr elegante klassikere i ekte natur på nisje-markedet. Linjene omfatter alt fra raffinerte «vintage-plagg» til stilrene baseplagg i suveren kvalitet. Funksjonelle og behagelige favoritter til å bli glad i. Alle ment for universalt bruk, over eller under, dag som natt, til hverdag og fest, året igjennom. Produksjonen er etisk og miljøsertifisert med fokus på økologiske råvarer med korte og transparente verdikjeder i lokale hubs i Nord-Italia.

Photo: Christian Elgvin

Photo: Christian ElgvinINTERNASJONAL DESIGNPRIS

Våren 2017 mottok designer og grunnlegger bak Vera&William, Anne Cecilie Rinde, GULL i sin kategori for det gjennomførte og bærekraftige merkevarekonseptet. The IDA internasjonal Design Awards ble delt ut i Los Angeles juni 2017:  

https://idesignawards.com/winners/zoom.php?eid=9-13235-16 HOLISTISK DESIGN

Florlette plagg i ren natur mot kroppen er både helsebringende og bærekraftig forbruk i praksis. De lar huden puste, danner isolerende luftlommer for en jevn kropptemperatur og transporterer raskt bort fukt og svette. Med økt trivsel og velbehag kan man møte en variert og aktiv hverdag uavhengig av skiftende vær og varierende temperaturer. I tillegg skånes resten av antrekket så man ganske enkelt slipper klesvask. Dermed spares hele garderoben for unødvendig slitasje og fargetap i vask - samt forbruk av både strøm og vaskemidler. Optimale naturfibre vil også kunne forlenge garderobens sesong og funksjon. Slik kan man enkelt klare seg med en mindre garderobe og heller påkoste seg gode kvalitetsklær som varer. Mao. praktisk og enkel sparing av tid, penger, helse og miljøavtrykk. 

Photo: Siren Lauvdal

Photo: Siren LauvdalEDLE NATURFIBRE FREMFOR PLASTFIBRE

Ekte naturfibre som stammer fra plante- og dyreriket har gjennom tusenvis av år tilegnet seg en rekke unike egenskaper. I sin opprinnelige form er de naturlig tempererende, fukttransporterende og svært motstandsdyktige mot skitt og bakterier. På grunn av sin biologiske oppbygning er i tillegg velegnet til innfarging med naturlig organiske pigmenter - både i industriell produksjon og hjemme på kjøkkenbenken. Dermed kan bruk, innhold og avfall fra kunstige tilsetninger og syntetiske kjemikalier unngås. Hvilket igjen kan forebygge luftveisirritasjoner, allergiske reaksjoner, elveblest osv. i bruk. Ved reisens slutt kan disse tekstilene forlenge sitt livsløp med enkel nyttiggjøring i husholdningen – bl.a. resirkuleres som god isolasjon i kjøkkenhagen og som ren kilde til silisium i egen kompostert matjordbind - eller gjenbrukes som kompress eller bind. Moa. et mer bærekraftig forbruk - og en økt helse, miljø OG økonomisk gevinst i alle ledd. Uansett er alt dette bare deler av et bevisst og minst mulig miljøbelastende forbruk. De mest etiske, miljøvennlige OG økonomiske plagg er de som IKKE produseres, og de man IKKE kjøper. 


UNNGÅ PLASTFIBRE

På lik linje med eskalerende bruk av plast (emballasje, flasker, plastposer osv) har også plastklær eksplodert på markedet siden 90-tallet. I dag regner man med at over 70% av verdens tekstilproduksjon fra kjemiske opprinnelse. Enten som regenererte fibre fremstilt av cellulose og kjemikalier: organiske polymér (bioplast). Eller syntetiske fibre fremstilt fra olje: syntetiske polymér (plast). En gjennomgang i klesskapet vil avdekke store mengder plastklær. Alt fra treningstøy, friluftstøy, dresser og kjoler - til strømper og undertøy i Polyester, Akryl, Nylon, Elastan osv. Viskosematerialer fra bambus, ecalypsus og bomullsavfall er også store gjengangere. Mange av disse tekstilene har relativt dårlig holdbarhet sammenlignet med de edle, langfibrede naturfibre. Fibrene kan avgi store ukontrollerte mengder mikroplast ved bruk, i vask og siden som avfall - ikke minst i en forlenget syklus i en resirkulert og forringet form. 

Disse plastfibre er for små til å siles ut igjen når først sluppet ut i naturen. De brytes heller ikke ned naturlig slik de rene organiske gjør. De brytes derimot OPP til mikroskopiske nanopartikler som igjen kan gjøre enda større skade. Også blandinger av disse fibre er svært problematisk (f.eks. superwash) da vanskeliggjør en god resirkulering og forsinker all nedbryting. 

Tekstiler bidrar med anslagsvis 30% av primær spredning av mikroplast. Dette er usynlige mikro og nanopartikler som pga. sin kjemiske oppbygning vil binde til seg andre farlige miljøgifter. Fiberutslippet stamme fra bl.a. klesvask, som husstøv fra interiørtekstiler hjemme og på jobb, i offentlig og privat sektor - og generelt sett over alt hvor mennesker ferdes. Det forskes enormt på feltet. Ikke bare på mikroplast i havet og opphopning i arktis. Forskning fra svenske barnehager tilsier at støvet fra tekstiler er en potensiell miljøbombe for sarte barnelunger. En studie fra Frankrike bygger opp om dette: «Luftbårne syntetiske mikrofiber har blitt utpekt som bærere av forurensende stoffer på grunn av den hydrofobiske overflaten. For eksempel har mikrofiber i byluft blitt funnet som bærere av PAHer og ‘transisjons’ metaller.» 

Inntil tiltak gjøres vil vi fortsette å forurenser oss selv og våre barn daglig med disse farlige partiklene. Vi skader vårt grunnvann, den vitale næringskjeden i jordsmonn og økobalansen i havet. Vi vet enda ikke omfanget og vi vet heller ikke hvilke konsekvensene dette vil ha for oss mennesker, dyr og miljø.

Bildet under viser Vera&William's mikroplastekskusjon 23. April 2018. I samarbeid med www.inthesameboat.no tok vi med designerkollegaer for å jakte på mikrofibre i  Oslo-fjorden.  Les mer om vår plastekskusjonen her: http://tekstilforum.no/mote-m%C3%B8ter-mikroplast TILTAK

I følge ferske forskningsrapporter haster det med å få på plass tiltak for å redusere spredningen av mikroplast. Det anbefales bl.a. å erstatte bruk av syntetiske klær og andre syntetiske tekstiler med rene naturmaterialer, samt å redusere sin klesvask. Bruk av vaskepose med filter kan forhindre noe av utslipp gjennom vaskevann, men det råder stor usikkerhet rundt den egentlige effekten totalt. Inntil nye filter-løsninger på vaskemaskiner utvikles og kommer på plass, vil det være en god start å skifte til undertøy og sportstøy i rene naturfibre.


Kilder: 


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må logge inn for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

250000 kr
Lokal trykking av "Vintage" T-Shirts - Nord-Møre, Tingvoll
500000 kr
Lokal søm av LIMITED kolleksjon - Hjelset, Møre & Romsdal
750000 kr
Lansering av KIDS kolleksjonen. Autentisk underplagg for de tøffe kidsa i gata!

RINDESIGN AS

Organisasjonsnummer: 985358168Adresse
Røravegen 16
-
6450 HJELSET


Kontakt
rinde@verawilliam.no

Belønninger

3 italienske klassikere til prisen av 2!

startskudd.no - 3 italienske klassikere til prisen av 2!

Vær en av de aller første i Norge til å teste denne røffe Italieneren! Original klassiker ala "The Godfather". Dette er undertrøya for ekte mannfolk! Beskrivelse: Perfekt under skjorten! Tubestrikk uten sidesøm for holdbar passform. Florlett og luftig jersey som transporterer fukt umiddelbart og tørker raskt! Holder deg fresh fra morgen til kveld! Et robust plagg, som takler vask etter vask - år etter år! Gi i gave eller flytt inn i plagget selv! Ordinær stk.pris à NOK: 450,- Produkt: Singlet GU-22-PCSJ * 100% Egyptisk Cotton Filoscozia (ELC) * Kritthvit * Str. S=46 - M=48 - L=50 - XL=52 * 100% Made In Italy . Vedlikehold: Normal hvitvask 60*C med lyse farger. Ferdig snakka!

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 5 igjen kr 900
Estimert leveranse 15.10.2018

3 for 2 på Ullklassiker Lace Panty!

startskudd.no - 3 for 2 på Ullklassiker Lace Panty!

Få 3 Bestsellers fra Vera&William til prisen av 2! Gi i gave eller flytt selv inn i plaggene! Ordinær pr. stk. à NOK: 550,- . Beskrivelse: Florlett og delikat klassiker fra Vera&William. Pur glede i ekte natur til hverdags og til fest, hele året igjennom! . Produkt: Lace Panty * 85%Merino15%Silke * Flere farger! * Str. S=3436 - M=3840 - L=4244 * Norsk Design * Made In Italy . Vedlikehold: Vaskes med innsiden ut på ullprogram 40*C med samme farger og ullsjampo. Unngå sterk varme som kan morkne elastikken i blonde. Mer info: https://www.miinto.no/shops/b-1492-verawilliam

2 personer har bidratt Begrenset antall: 23 igjen kr 1 100
Estimert leveranse 15.06.2018

3 ekte italienske klassikere til prisen av 2!

startskudd.no - 3 ekte italienske klassikere til prisen av 2!

Vær en av de aller første gutta i Norge til å teste ut retroklassikere i rå kvalitet fra Vera&William! Beskrivelse: Perfekt under skjorten når gradestokken tipper over til minus! Tubestrikk uten sidesøm for god passform. Lett og luftig merinosilke som luner, puster og transporterer fukt! Rå komfort fra morgen til kveld! Robust kvalitet ment for å vare! Gi i gave eller flytt inn i plagget selv! Ordinær stk.pris à NOK: 750,- . Produkt: Singlet GU-24-MSSJ * Natur – Grå Melert – Blå Melert * Str. M=4648 - L=5052 - XL=5456 * 100% Made In Italy . Vedlikehold: Med Ullsjampo på Ullvask 40*C med samme farger. Ferdig snakka!

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 5 igjen kr 1 500
Estimert leveranse 15.10.2018

3 ekte itailenske klassikere til prisen av 2!

startskudd.no - 3 ekte itailenske klassikere til prisen av 2!

Vær en av de aller første gutta i Norge til å teste ut retroklassikere i rå kvalitet fra Vera&William! . Beskrivelse: Perfekt under skjorten når gradestokken tipper over til minus! Tubestrikk uten sidesøm for god passform. Lett og luftig merinosilke som luner, puster og transporterer fukt! Rå komfort fra morgen til kveld! Robust kvalitet ment for å vare! Gi i gave eller flytt inn i plagget selv! Ordinær stk.pris à NOK: 850,- . Produkt: T-Shirt GU-30-MSSJ (Også i V-hals hvis ønskelig! V-Shirt GU-31-MSSJ) * Natur – Grå Melert – Blå Melert * Str. M=4648 - L=5052 - XL=5456 * 100% Made In Italy . Vedlikehold: Med Ullsjampo på Ullvask 40*C med samme farger. Ferdig snakka!

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 5 igjen kr 1 700
Estimert leveranse 15.10.2018

3 for 2 på Bestsellertrøyen Lace Camisole!

startskudd.no - 3 for 2 på Bestsellertrøyen Lace Camisole!

Få 3 Bestsellers fra Vera&William til prisen av 2! Gi i gave eller flytt inn i plaggene selv! Ordinær stk.pris à NOK: 950,- . Beskrivelse: Suppler garderoben med universaltrøyen fra Vera&William. Ekte natur som kan brukes under det meste - både til hverdags og til fest. Pur glede hele året igjennom! . Produkt: Lace Camisole * 85%Merino15%Silke * Flere farger! * Str. S=3436 - M=3840 - L=4244 * Norsk Design * Made In Italy . Vedlikehold: Vaskes enkelt med innsiden ut på ullprogram 40*C med samme farger og ullsjampo. Unngå sterk varme som kan morkne elastikken i blonde og stropper. Mer info: https://www.miinto.no/shops/b-1492-verawilliam

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 25 igjen kr 1 900
Estimert leveranse 15.06.2018

3 for 2 på optimale termotrøyer i 100% Italiensk Silke!

startskudd.no - 3 for 2 på optimale termotrøyer i 100% Italiensk Silke!

Få 3 termotrøyer fra Vera&William til prisen av 2! Gi i gave eller flytt inn i plaggene selv! Ordinær stk.pris à NOK: 1000,- . Beskrivelse: Florlett helsetrøye med pustende,temperaturregulerende og fukttransporterende egenskaper i ren natur. Universal bruk - dag og natt - på tur og til fest - hele året igjennom! . Produkt: Camisole med justerbare stropper * Tube i 100% Silke * Begrensede farger! * Str. S=3436 - M=3840 - L=4244 * Norsk Design * Made In Italy . Vedlikehold: Vaskes enkelt med innsiden ut på ullprogram 40*C med samme farger og ullsjampo. Unngå sterk varme som kan forringe elastikk i stropper. Mer info: https://www.miinto.no/shops/b-1492-verawilliam

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 25 igjen kr 2 000
Estimert leveranse 31.05.2018

3 for 2 på Ullklassiker Lace U-Singlet!

startskudd.no - 3 for 2 på Ullklassiker Lace U-Singlet!

Få 3 Bestsellers fra Vera&William til prisen av 2! Gi i gave eller flytt selv inn i plaggene! Ordinær stk.pris à NOK: 1.000,- . Beskrivelse: Suppler din helårsgarderobe med en ekte ullklassiker fra Vera&William. Pur glede i ekte natur til hverdags og til fest, hele året igjennom! . Produkt: Lace U-Singlet * 85%Merino15%Silke * Flere farger! * Str. S=3436 - M=3840 - L=4244 * Norsk Design * Made In Italy . Vedlikehold: Vaskes med innsiden ut på ullprogram 40*C med samme farger og ullsjampo. Unngå sterk varme som kan morkne elastikk i blondekant. Mer info: https://www.miinto.no/shops/b-1492-verawilliam

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 25 igjen kr 2 000
Estimert leveranse 15.06.2018

3 for 2 på Ullklassiker fra Vera&William!

startskudd.no - 3 for 2 på Ullklassiker fra Vera&William!

Få 3 Bestsellers fra Vera&William til prisen av 2! Gi i gave eller flytt selv inn i plaggene! Ordinær stk.pris à NOK: 1.350,- . Beskrivelse: Suppler din helårsgarderobe med en ekte woolclassics fra Vera&William. Pur glede i ekte natur til hverdags og til fest, hele året igjennom! . Produkt: Lace String-Slip * 85%Merino15%Silke * Flere farger! * Str. S=3436 - M=3840 - L=4244 * Norsk Design * Made In Italy . Vedlikehold: Vaskes enkelt med innsiden ut på ullprogram 40*C med samme farger og ullsjampo. Unngå sterk varme som kan morkne elastikken i blonde og stropper. Mer info: https://www.miinto.no/shops/b-1492-verawilliam

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 25 igjen kr 2 700
Estimert leveranse 15.06.2018

Nøkkelord


Et prosjekt av Rindesign as, publisert 01.08.2018 00.00. Prosjektet tilhører kategorien Gründer.