VÅL´ENGA: VI VIL ALLTID VÆRRA HER

(Du må akseptere Markedsførings-cookies for å se prosjektvideoen)

VÅL´ENGA: VI VIL ALLTID VÆRRA HER

Anders Krystad skildrer Vålerengas historie med nådeløs kjærlighet og fargerik penn. Bestill tegneserieboka om Oslos stolthet og støtt klubben!

Innsamlet kr 73 160
73 %
Målbeløp kr 100 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 221
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 22.01.2019.


Tidligere Klanen-leder Anders Krystad blir ikke ferdig med den runde lærkula og alt spetakkelet rundt. Siden 2001 har han jobbet med barnefotballprosjektet FFAV (Football for All in Vietnam) i regi av Norges Fotballforbund, og for 12 år siden bosatte han seg i den gamle keiserbyen Huế. Men selv om huset hans ligger 8797 kilometer unna Intility stadion, ruster ikke kjærligheten til bydelen og klubben hjemme på Vålerenga. Snarere tvert imot.Anders har opplevd mye og lenge syslet med bokplaner. Han har opptil flere bokmanus på lager. Men tegne, det kan han ikke. Skjebnen ville det slik at blant de ytterst få bosatte nordmennene i Vietnam, befant den ene halvparten av tegneserieduoen Sveen & Emberland seg. Fotballidioter som de er, begge to, varte det ikke lenge før de støtte borti hverandre. Et dypt og inderlig hat til hverandres favorittklubber i inn- og utland trigger alltid raust med usaklige diskusjoner om prestasjon, tabellsituasjon, spillere og drakter. Likevel, blant  mange sene krangler, fant begge ut at det var identitet og klubbkultur de egentlig satte høyest. Spillerne inni draktene kommer og går. Klubbtilhørighet i seg selv er det mest interessante. Dessuten var begge nerder på historiekunnskap og tildels poengløse anekdoter.


Sånt blir det tegneseriebok av.


Anders kan skrive. Øyvind og kollega Ivan, av alle steder bosatt så langt unna Vietnam som mulig i Brasil, kan tegne. Verre var det ikke. «Det ble nesten for dumt om vi ikke skulle slå oss sammen og lage boka om klubben min» sier Anders. “VÅL´ENGA: Vi vil alltid værra her” inneholder rause porsjoner historiske glimt fra klubb og bydel, satt inn i en småskummel rammefortelling lagt til dagens Vålerenga. Boka lages for alle med blått hjerte, fra lokalpatrioter og skoleungdom til herdede klansmedlemmer og beleste historieentusiaster. Blant triumfer og nedrykk er det selvsagt også funnet plass til nettopp spinnville anekdoter og lokalkunnskap av det særere slaget. Pluss et sunt fokus på noe som står Krystad hjerte nære; Vålerengas sosiale rolle og holdningsskapende arbeid.


På faktabiten har gutta vært så heldige å få med seg klubb- og bydelshistorikerne Jarle Teigøy og Bjørn Arild Gjerdalen. Vålerenga Fotball er samarbeidspartner, og Anders har selvsagt vært i dialog med gamle venner i Klanen. Manuset er skrevet, figurene er laget, og enkeltsekvenser er ferdig tegnet. Nå er alt opp til en vellykket kampanje her på Startskudd for å gjennomføre prosjektet. Bydelen fortjener en skikkelig tegneseriebok som samler innbyggerne. Det er som kjent mange religioner på Vålerenga, men bare én rellion!


Øyvind og Anders planlegger bok på stranda i  Hoi An.

Ivan, Jarle og  Bjørn Arild  holder fortene i Fortaleza og Oslo.


Erik og Samira er hovedfigurene i boka. De to kløktige fjerdeklassingene fra Totengata spiller selvsagt i klubben. En sur og kald kveld somler de såpass etter trening at de blir innelåst på Intility Stadion idet flomlyset slås av. Det viser seg snart at det skjer skumle ting i området rundt Valle, og at skikkelser fra klubbens fortid lusker rundt i korridorene. «Mer røper jeg ikke ennå. Men det er sjela til Vål´enga jeg egentlig skriver om» forklarer Anders. Sjela kjenner han bedre enn de fleste. Anders har vært daglig leder i klubben, talsperson for Klanen, og Enga-fan siden før han oppdaget supporterlivets gleder. Han KAN Vål´enga. Boka blir derfor ikke enda en runde med historier alle har hørt før. Til og med kjennere vil få lese ukjente episoder fra innsiden av klubben i dette verket, som er en kjærlighetserklæring til Oslos stolthet.Boka blir klar i god tid før seriestart neste år. Det blir et episk og forseggjort verk på 48 sider med solid hardcover og skikkelig papirkvalitet. For å finansiere trykking lanseres forhåndssalget her på Startskudd. Det vanker skikkelige rabatter, signaturer og tilleggsgoder når du klinker til og bestiller nå. Anders & co håper og tror det blir mange av dere. Her gjelder det å sikre seg et eksemplar eller ti, for en bedre gaveartikkel finner du jo aldri. Startskudd er crowdfunding-plattformen til Vålerengas hovedsponsor DNB og er dermed enkel (du kan vippse) og trygg - transaksjonene går altså ikke på pølsepapir denne gangen. Med ett unntak: Krystad lover å legge ved signert kvittering for solgt bok på pølsepapir til alle som forhåndsbestiller. Og kanskje viktigst av alt: overskuddet deles med klubben. Ingenting å lure på, dette. Støtt og kjøp!


Boka koster for 259,-, inkludert frakt. (Veiledende pris i bokhandel blir 289,-.) Bestillinger av fem eller flere bøker har ytterligere rabatter og saftige bonuser!


Det skjer skumle ting i området rundt Valle ... Mon tro om pølseselgeren vet noe?

Eksemplet over, ført i streken av Sveen & Emberland tidlig på 2000-tallet, forteller hvordan Klanen oppfattes utenfra. Boka vil vise om det er hold i teorien ...Tusen takk til alle som bestiller bøker!

Følg gjerne prosjektet framover på facebook-siden til Anders.

www.vif-bredde.no

www.sveen-emberland.com


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må logge inn for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

150000 kr
Alle som har bestilt bøker mottar en liten animasjon med VIF-tema allerede i desember 2018! Dermed er årets digitale julekort i boks!

48%

SVEEN OG EMBERLAND ILLUSTRASJON AS

Organisasjonsnummer: 989 424 955Adresse
Tomterveien
-
2009 NORDBY


Kontakt
emberland@sleivdal.com

Belønninger

1 bok

startskudd.no - 1 bok

Du får boka “VÅL´ENGA: Vi vil alltid værra her”, signert av Anders Krystad og kvittering på pølsepapir. Gratis frakt.

202 personer har bidratt kr 259
Estimert leveranse 20.03.2019

5 bøker

startskudd.no - 5 bøker

5 eksemplarer av boka “VÅL´ENGA: Vi vil alltid værra her” kommer i posten. Bøkene signeres av Anders Krystad og kvitteringen skrives på pølsepapir. Gratis frakt.

16 personer har bidratt kr 999
Estimert leveranse 20.03.2019

10 bøker

startskudd.no - 10 bøker

10 eksemplarer av boka “VÅL´ENGA: Vi vil alltid værra her” kommer i posten. Du trenger ikke tenke på gaver på en stund! Bøkene signeres av Anders Krystad. Du får også personlige eposter annenhver måned framover om prosjektets framgang. Kvittering på pølsepapir og gratis frakt.

1 person har bidratt kr 1 859
Estimert leveranse 20.03.2019

Limited Edition

startskudd.no - Limited Edition

Du får en originalside fra boka signert av tegnerne og montert på eksklusiv papp! 3 eksemplarer av boka “VÅL´ENGA: Vi vil alltid værra her” følger også med, signert av Anders Krystad, Jarle Teigøy og Bjørn Arild Gjerdalen. Anders skriver en personlig hilsen i permen, og du får personlige eposter annenhver måned framover om prosjektets framgang. I tillegg får du et signert eksemplar av praktboka “Sleivdal IL - Tabellen er lang!” av Sveen & Emberland. Kvittering på pølsepapir og gratis frakt.

1 person har bidratt Begrenset antall: 9 igjen kr 2 499
Estimert leveranse 20.03.2019

Klassesett med 30 bøker

startskudd.no - Klassesett med 30 bøker

Motta 30 eksemplarer av boka “VÅL´ENGA: Vi vil alltid værra her”. Bøkene signeres av Anders Krystad. Du får også personlige eposter annenhver måned framover om prosjektets framgang. Kvittering på pølsepapir og gratis frakt.

Bli den første som velger denne belønningen kr 4 959
Estimert leveranse 20.03.2019

Et prosjekt av Sveen og Emberland Illustrasjon AS, publisert 08.11.2018. Prosjektet tilhører kategorien Kultur.