startskudd.no - Selbuskogen skisenter går lysere tider i møte!

Selbuskogen skisenter går lysere tider i møte!

Selbuskogen skisenter går lysere tider i møte! Senteret har en ambisjon om å oppgradere lyset i hele lysløypa, og starten går nå!

Innsamlet kr 54 300
54 %
Målbeløp kr 99 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 47
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 22.12.2017.


Historien bak prosjektet


Høsten 1988 ble de første byggetrinnene ved Selbuskogen skisenter tatt, og sakte men sikkert har tilbudene og muligheten på og rundt senteret utviklet seg. Den siste sesongen var senterets lengste med nykjørte spor på kunstsnø fra 10. november og den siste sporkjøringen natt til 10. mai.


Totalt passerte senteret 35.000 besøkende den siste sesongen, noe som selvsagt var ny rekord!
De to siste årene er det gjort store investeringer i bygninger og løypenett, og Selbuskogen skisenter framstår som et topp moderne helårs langrenns- og skiskytteranlegg for alle kategorier brukere.


Hvem kan bruke skisenteret?

Anlegget er utgangspunkt for skiturer for folk i hele regionen og tilbyr 125 km turløyper, samtidig som konkurranseløypene er FIS-sertifiserte. Videre så har senteret et lyssatt skileik anlegg og 2 gapahuker for barnefamilier, skoleklasser, barnehager og lignende i selve anlegget.


Det finnes en rulleskiløype på 2,4 km med lyssetting og i tilknytning til rulleskiløypa er det etablert et 30 skivers anlegg for skiskyting for både sommer og vinter skiskyting.
Hva går pengene til? 

Lysløypa er de siste årene utvidet fra 5 til 7 km, hvorav 2,5 km er definert som flatt eller lett terreng. Med andre ord velegnet for nybegynnere, barnefamilier og de som vil ha en mindre strabasiøs økt.


Nye pærer og bedre lys


Lysløypen har per i dag et noe dunkelt og gult lys, og Selbuskogen skisenter ser at med den økte bruken av spesielt lysløypen på kveldstid et stort behov for å oppgradere lyset i denne. Det ene bildet viser belysningen per i dag med tre lyspunkt og refleksjon fra snøen i den første utfor bakken i sørrunden.


I dialog med K. Eidem Elektro AS og dugnadsgjengen ved skisenteret har vi fått montert inn en ny type pære. Det er en LED pære som vil gi oss mer lys (mer lumens på fagspråket) og et betydelig hvitere lys (se bilde). Dette ene lyspunktet står på vei ut fra stadion sørover. Lyspunkt nr to er dagens pære, mens det tredje lyspunktet er en ny LED pære. Legg spesielt merke til forskjellen på mengde lys på bakken under de tre lyspunktene.


                                                   Nåværende lys :                                        Etter bytting av pærer:


I snøfattige vintre er snøproduksjonsanlegget tilknyttet deler av lysløypenettet i stand til å produsere kunstsnø i en rundløype på 4 km. De siste årene har senteret derfor erfart at det i flere perioder gjennom sesongen er det eneste anlegget i ”mils” omkrets som kan tilby skiløyper for de som ønsker å gå på ski eller drive skiskyting, uansett alder og ferdighetsnivå.
Mye av aktiviteten tidlig i siste sesong foregikk på grunn av værforholdene stor sett i disse 4 km i lysløype nettet, og da stort sett etter mørkets frembrudd.


Selbuskogen skisenter har nå derfor en ambisjon om å bytte ut alle 220 pærer i hele lysløypa med den nye LED pæren. Med flere brukere, med ulike ferdigheter og ambisjoner, ser senteret det som svært gunstig at lysforholdene bedres betraktelig for å øke sikkerheten og trivselen til den enkelte bruker. Kostnaden for denne oppgraderingen er 450 kroner per lyspunkt – kanskje du har lyst til å være et lyspunkt i dobbel betydning? Total kostnaden blir da 450 x 220 = 99 000 kroner.

Dersom du ønsker å bidra med en sum mellom 1 – 99 000 kroner så setter Selbuskogen skisenter stor pris på det. Skulle vi komme over behovet på 99 000 kroner så har senteret andre småprosjekt rundt løypenettet og på arenaen som raskere vil kunne bli sluttført.
Dugnadsgjengen og andre støttespillere står alle klare til å ta fatt på oppgaven, og ”drømmen” er å få satt prosjektet i gang før vi er midt oppe i snøproduksjonen.


Trekning - 10 gratis parkeringsårskort loddes ut!

Blant de som bidrar med 450 kroner eller mer så er vedkommende med i trekningen om 10 gratis parkerings årskort ved senteret.

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

26 anonyme

Du må logge inn for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Belønninger

Smøre- og ski preppe kurs

startskudd.no - Smøre- og ski preppe kurs

Delta på Smøre- og preppekurs i regi av senteret. Velg denne belønningen. Du hører fra oss, for nærmere avklaring av dato.

5 personer har bidratt Begrenset antall: 5 igjen kr 400
Estimert leveranse 10.01.2018

Skiteknikk kurs

startskudd.no - Skiteknikk kurs

3 kvelders skiteknikk kurs med innføring i både klassisk og skøyteteknikk. Du hører fra oss, for nærmere avklaring av dato.

4 personer har bidratt Begrenset antall: 16 igjen kr 450
Estimert leveranse 10.01.2018

Skiskytterøkt

startskudd.no - Skiskytterøkt

En uforglemmelig dag på skiskytterarenaen. Der vil dere få en innføring i, samt få utøve skiskytter sporten. Hvor vanskelig kan det egentlig være å treffe blinken? Tja si det, gi et bidrag så får du muligheten til å finne det ut. Du hører fra oss, for nærmere avklaring av dato.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 5 igjen kr 500
Estimert leveranse 31.01.2018

Nøkkelord


Et prosjekt av Selbuskogen skisenter AS, publisert 06.11.2017 18.00. Selbuskogen skisenter AS sin nettside. Prosjektet tilhører kategorien Idrett.