SAMtidskapsel

(Du må akseptere Markedsførings-cookies for å se prosjektvideoen)

SAMtidskapsel

En humoristisk og dystopisk sci-fi-opplevelse. En annerledes kulturopplevelse, med humor og varme satt inn i et stramt og apokalyptisk uttrykk.

Innsamlet kr 11 400
7 %
Målbeløp kr 150 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 31
Dager igjen
Kampanjen er avsluttet

Prosjektet ble avsluttet 20.10.2020.

(Leser du dette på mobil? Scroll helt ned for å se belønningene.)


SAMtidskapsel er en annerledes kulturopplevelse, som inviterer til fysisk avstand og mental nærhet – i en tid hvor hele verden tvinges inn i en ny tilværelse. 


Styrket mental helse, med kunsten som inngang

Det er tøffe tak for oss alle om dagen, og vi trenger å kunne le og smile sammen i kaoset. Med humor og varme satt inn i et stramt og apokalyptisk uttrykk, søker SAMtidskapsel å finne en balanse mellom det vanskelige og skremmende, og det lekne og håpefulle.  


Mange mennesker verden over har nå et sårt gjensyn med eller et vondt første møte med ensomhet, isolasjon og maktesløshet. Prosjektet tar for seg dette, sett i lys av brennende aktuelle tema som COVID-19, Black Lives Matter, LGBTQ+ og likestilling. 


Kunst og kultur har historisk sett hatt en samlende effekt i krisetider, og derfor ønsker vi nå å skape en smittevernvennlig opplevelse som bidrar til å skape samhold og håp. Dette er gjennomgående i alle ledd av produksjonen, og prosjektet skal styrke og samle både publikum, utøvere, frivillige og andre involverte. Støtter du oss, støtter du mange. 💛


 Les mer    


(Foto: Sigrid Erdal)


Hva er SAMtidskapsel? 

SAMtidskapsel er et tverrfaglig scenekunstprosjekt, som går direkte inn i menneskers opplevelse av ensomhet og samhold, avstand og nærhet – i en tid hvor hele verden tvinges inn i en ny tilværelse. Hva gjør denne tiden med oss som samfunn? Og som enkeltindivider? Tør vi stå i det ukjente? Kan vi være alene sammen?


Prosjektet er en krysning mellom interaktiv installasjon, performance, dans, teater, film- og lydkunst, med publikum som aktive deltakere. Det er fire ulike billettyper, og hver billettype har ulik grad av aktiv deltakelse. På denne måten kan hver enkelt selv velge hvor synlig/aktiv man ønsker å være.      


Prosjektet er todelt, der DEL 1 er en interaktiv installasjon, og DEL 2 er en forestilling på ca 20min. Smittevern er høyt prioritert, og inkorporeres som en viktig del av opplevelsen og det visuelle uttrykket. 


SAMtidskapsel startet under Oslo Teatersenters kunstnerlaboratorie og arrangementserie Kunstellasjoner våren 2020, og er støttet av Dramatikkens Hus (nasjonalt senter for utvikling av ny norsk dramatikk). En pilotutgave av prosjektet ble vist under God Nok-festivalen juli 2020.


Arrangementet foregår i Oslo 10. - 19. oktober 2020.


Hvorfor skal du støtte SAMtidskapsel?

Det er tøffe tak for oss alle om dagen, og vi trenger å kunne le og smile sammen i kaoset. Vårt mål er å skape håp og samhold midt i den vanskelige hverdagen vi står i nå. Ved å støtte prosjektet, er du med på å bidra til forebyggende psykisk helsearbeid gjennom kunst og kultur.

For å kunne skape en fullverdig opplevelse med høy kunstnerisk kvalitet og profesjonelle rammer, trenger vi din hjelp. For oss er dette først og fremst et lidenskapsprosjekt, men med profesjonelle utøvere og rammer snakker vi om et totalbudsjett på rundt 500 000,-. 


Kunst- og kulturbransjen er ekstra sårbar om dagen, og nå er det viktigere enn noensinne å støtte den kreative bransjen. Dette prosjektet skaper arbeid for mange kunstnere og kulturaktører som trenger det litt ekstra akkurat nå. 


Støtter du oss, støtter du mange. 💛


Hva går pengene til?

Dette er et stort prosjekt, som involverer mange aktører. Pengene du legger igjen i prosjektet skal bidra til å dekke følgende utgifter:


 • Lønn til skuespillere og dansere (vi har med oss en flott gjeng med profesjonelle utøvere - se oversikten på www.samtidskapsel.no)
 • Byggematerialer til scene
 • Kostymer og rekvisitter (vi går for gjenbruk så langt det lar seg gjøre, men noe må kjøpes inn i tillegg)
 • Leie av lokale og teknisk utstyr
 • Lønn til teknisk og kunstnerisk crew


Lavere billettpris = større tilgjengelighet

Utover de ovennevnte punktene, vil ditt bidrag også kunne være med på å senke billettprisen, slik at så mange som mulig kan delta på arrangementet uavhengig av sin økonomiske situasjon. Vi mener kunst og kultur er viktig for alle, og ønsker derfor å ha en lav inngangspris.

 

 Les mer    

Foto: Sigrid Erdal(Foto: Sigrid Erdal)

Rammene rundt

Arrangementet finner sted i et stort lagerlokale i Oslo (foreløpig hemmelig lokasjon), med 10 planlagte forestillinger.

 • MÅLGRUPPE: unge og voksne (fra ca 15 år og oppover)
 • PUBLIKUM: max. 150 pr forestilling
 • TIDSROM: 10. - 19. oktober 2020

Premieren er lagt til 10.10.20, som er Verdensdagen for Psykisk Helse.


Smittevern

15. juni åpnet regjeringen for offentlige arrangementer med inntil 200 personer, forutsatt at deltakerne kan holde én meters avstand til hverandre. På vårt arrangement har vi satt grensen på 150, for å være helt sikre på at det blir god plass til alle. 


EndoTech AS sponser prosjektet med smittevernutstyr til publikum og alle involverte. Det vil til enhver tid være håndsprit tilgjengelig, tydelig oppmerking av plasser, nøye planlagt køsystem, og SAMtidskapselvakter (publikumsvakter i kostyme) som minner publikum om å holde "fysisk avstand og mental nærhet" til hverandre.


 Les mer    

(Foto: Sigrid Erdal)


SAMarbeid

Vi er stolte og takknemlige for at vi har fått med oss disse supre samarbeidspartnerne:


💛 Norske Hemmeligheter 
er en landsdekkende nettbasert plattform, som gjennom deling av anonyme hemmeligheter bidrar til bryte ned tabu og skape åpenhet og fellesskapsfølelse. Prosjektet startet i 2009, og kommuniserer med sitt publikum gjennom www.norskehemmeligheter.no og instagramkontoen @norskehemmeligheter som har omlag 120.000 følgere. Hver dag deler mennesker landet over sine hemmeligheter, som illustreres og deles gjennom NHs kanaler. I SAMtidskapsel er Norske Hemmeligheter en del av SAMtidsportalen.


💛 Organisasjoner innen mental helse:
Så langt har SAMtidskapsel inngått samarbeid med organisasjoner som Pårørendesenteret (landsdekkende tjeneste), YouChat (Helseutvalgets samtaletilbud), LFSS (Landsforeningen for Forebygging av Selvmord og Selvskading), ADHD Norge  og Alarmtelefonen for Barn og Unge


Vi fortsetter nå arbeidet med å oppsøke flere relevante organisasjoner, som kan bidra til å gi publikum og andre involverte verktøy for å ivareta/håndtere egen og andres mentale helse etter at prosjektet er gjennomført. 


SAMtidskapsel ønsker også å samarbeide med frivillige fra organisasjoner og miljøer som jobber for økt aktivitet og styrkende fellesskap for sårbare grupper.Ønsker du å samarbeide med oss, eller vet om noen som kan være interessert i et samarbeid?

Ta kontakt med oss på info@SAMtidskapsel.no eller +47 468 52 811 💛Les mer    

(Foto: Sigrid Erdal)


Innhold

Prosjektet er todelt, der DEL 1 er en interaktiv installasjon, og DEL 2 er en forestilling på ca 20min. Det er fire ulike billettyper, og hver billettype har ulik grad av aktiv deltakelse. På denne måten kan hver enkelt selv velge hvor synlig/aktiv man ønsker å være.

DEL 1 er en interaktiv installasjon hvor  det blant annet finnes SAMtidskapsler og en SAMtidsportal. Etter DEL 1, sluses deltakerne videre inn til DEL 2 (sceneområdet). SAMtidskapselvakter og sperrebånd viser vei, og deltakerne blir hele tiden minnet på å holde fysisk avstand og mental nærhet til hverandre. 

Forestillingen har et tydelig audiovisuelt særpreg, som blander alvor og humor (en liten smakebit ligger ute på www.SAMtidskapsel.no). Hovedkarakterene er som følger:


NÆR

NÆR er deg, meg, oss, alle.
NÆR er ensom, og savner fysisk og mental nærhet til andre.
NÆR er engstelig, men modig.
NÆR er nysgjerrig.


FJERN

FJERN er helsevesenet, politikere, politi, forskere
– alle som har med vår sikkerhet å gjøre.
FJERN er reglene og restriksjonene vi må forholde oss til.
FJERN vil vel, men gjør ofte vondt. 


EN SOM LIGNER NÆR
EN SOM LIGNER NÆR er den, de og det vi savner.
EN SOM LIGNER NÆR er nærheten, varmen og omsorgen du lengter etter.
EN SOM LIGNER NÆR er en skygge av NÆR.
EN SOM LIGNER NÆR er et speilbilde av NÆR.                        


ANDRE KARAKTERER
SAMtidsminister, SAMværsråd, SAMfølråd,
SAMtidsfungerende assisterende direktør i Fargehelseinstituttet m.fl.Prosjektleder: Caroline Karlsen

Kunstnerisk leder: Christina M. H. Strøm
Ønsker du å samarbeide med oss, eller vet om noen som kan være interessert i et samarbeid?

Ta kontakt med oss på info@SAMtidskapsel.no eller +47 468 52 811 💛


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må logge inn for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Belønninger

Bli nevnt 💛

startskudd.no - Bli nevnt 💛

For 150 kr takker vi deg på hjemmesiden vår 💛

Bli den første som velger denne belønningen kr 150
Estimert leveranse 19.10.2020

1 billett 🌼

startskudd.no - 1 billett 🌼

For 550 kr får du 1 billett til arrangementet 🌼 Du blir også nevnt på hjemmesiden vår 💛

5 personer har bidratt kr 550
Estimert leveranse 19.10.2020

1 billett og SAMtidskapsel- effekter 😎🌼

startskudd.no - 1 billett og SAMtidskapsel- effekter 😎🌼

For 1500 kr får du 1 billett til arrangementet, og SAMtidskapseleffekter (utdelt ved oppmøte) 🌼 SAMtidskapseleffekter: 1 stk SAMtidskapselbriller, 1 stk målebånd (1 m) med nøkkelring. Du blir også nevnt på hjemmesiden vår 💛

1 person har bidratt kr 1 500
Estimert leveranse 19.10.2020

2 billetter og SAMtidskapsel-effekter 🤩🤩

startskudd.no - 2 billetter og SAMtidskapsel-effekter 🤩🤩

For 2500 kr får du 2 billetter til arrangementet og SAMtidskapseleffekter (utdelt ved oppmøte) 🌼 SAMtidskapseleffekter: 2 stk SAMtidskapselbriller, 2 stk målebånd (1 m) med nøkkelring. Du blir også nevnt på hjemmesiden vår 💛

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 20 igjen kr 2 500
Estimert leveranse 19.10.2020

Billetter, personlig videohilsen og SAMtidskapseleffekter 🎬✨

startskudd.no - Billetter, personlig videohilsen og    SAMtidskapseleffekter 🎬✨

For 5000 kr får du 5 billetter til arrangementet, en personlig videohilsen, og SAMtidskapseleffekter (utdelt ved oppmøte) 🌼 SAMtidskapseleffekter: 5 stk SAMtidskapselbriller, 5 stk målebånd (1 m) med nøkkelring. Du blir også nevnt på hjemmesiden vår 💛

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 10 igjen kr 5 000
Estimert leveranse 19.10.2020

Et prosjekt av CM produksjoner - christina marie hjelén strøm, publisert 12.09.2020. Prosjektet tilhører kategorien Kultur.