Phenomena, Den mørke krønike, Mørkets barn bok 1

(Du må akseptere Markedsførings-cookies for å se prosjektvideoen)

Phenomena, Den mørke krønike, Mørkets barn bok 1

En helt ny bok i Phenomena serien. Aldra har forandret seg, men i skyggene lurer fortsatt onde makter, hvem skal stoppe ondskapen denne gangen?

Innsamlet kr 52 299
104 %
Målbeløp kr 50 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 128
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 01.12.2018.

Phenomena, mørkets barn, den mørke krønike bok 1.


Les utdrag fra boken her.


Fantasy historien begynte i 2002 da den første boken i Phenomena serien kom, Profetiens utvalgte.

Historien om tvilling barna Alk og Ilke som vokste opp hos trollmannen Sha-ra og vinterbjørnen Arol ble på kort tid norges mest solgte og leste bokserie.

Det samme året boken kom fikk den Kulturdepartementets debutant pris og over 100 000 barn i ARK juryen stemte den fram som årets ungdomsbok.


Året etter kom oppfølgeren, Parados øye og i de neste årene kom, Det tapte hjertet (2004), Utfrielsen (2006), Enigma (2007), Trollmannen (2009) og Frostens datter (2011)I den siste boken ble trollmannen Sha-ra og Frostens datter, Ilke drept i den store krigen ved Gredoms gressletter. To av Phenomena seriens mest sentrale og elskede skikkelser.


Men i boken ble det lagt inn to scener for å gi et hint om skikkelsenes videre skjebne, i den siste boken, Frostens datter står det på side 308:

«En bevegelse i horisonten fikk Alk til å myse med øynene.

-- Arol, sa han og pekte mot et høydedrag. -- Det ser ut som Sha-ra står der borte.

Arol reiste seg opp på to.

-- Ja, det ser ut som Sha-ra, men det kan det ikke være.

Han gikk ned på alle fire igjen og luntet avgårde.

-- Jeg savner ham også, sa han og prøvde å smile.»


Boken avsluttes med at Ilke blir satt til hvile i en tronstol lagd av is inne i en grotte. Det blåser opp til storm og de som har fulgt henne til graven på toppen av Galhøpig i vinterlandet, Alk, Mijam, Arol, Millian, Azur og kong Veha haster ned før stormen blir for sterk. Tilbake sitter Ilke, «alene i stormen. Alene mens den hylende vinden kastet snø inn i hulen.»

«Isen var vakker, vill og kald.

Akkurat som hun som satt der - Frostens datter.»

Inne i hulen åpnet Ilke øynene.

Alt var fremmed rundt henne, selv om hun ikke frøs, og selv om noe i henne følte seg hjemme der hun satt.

Hun savnet noen. Rundt henne var ingenting, bare snø og kulde.

For første gang følte hun seg alene.

Hun reiste seg sakte fra istronen hun satt på, hun ble stående en stund mens hun kjente hjertet begynte å slå.

Langsomt stavret hun seg fram til huleåpningen.

Mens hun sto der og så utover alt det hvite, økte vinden i styrke.

Det var som om den sa: Du er min, du er min.

Ilke smilte, hun kjente igjen stemmen.

Det var den stemmen som fødte henne første gang: Hisj.

-- Nei, svarte hun. -- Ingen eier meg»


Boken, Frostens datter avslutter med setningen «Det er nå alt begynner»

Og akkurat den setningen er det som starter den åttende boken i Phenomena serien.

Forfatteren, Ruben Eliassen har valgt å legge handlingen i den nye boken til tyve år etter at den siste boken i Phenomena serien ble avsluttet. Dette er en helt ny serie i Phenomena universet selv om mange gamle lesere vil kjenne igjen mange av karakterene. Den er skrevet som en frittstående fortsettelse av de andre bøkene og kan leses uten at nye lesere må lese de andre bøkene først.


Men det skal innrømmes at etter å ha lest denne boken vil nok leseren finne fram de gamle bøkene for å lese forhistorien. Det er ikke uten grunn at Phenomena serien har gjort det så godt blant fantasy interessert og andre lesende i Norge.

Du kan kjøpe bøkene på: https://www.norli.no/webapp/wcs/stores/servlet/SearchDisplay?storeId=10651&catalogId=10051&langId=-101&pageSize=12&beginIndex=0&searchSource=Q&sType=SimpleSearch&resultCatEntryType=2&showResultsPage=true&pageView=image&searchTerm=phenomena+ruben+eliassen


Alk som vokste opp i de første Phenomena bøkene har blitt konge, han har fått et barn, en datter, Iza som han har prøvd etter beste evne å beskytte fra livet utenfor slottet.

Men Iza har et stadig tilbakevendende mareritt der hun ser en jente på hennes egen alder rope på faren hennes og ber ham komme å redde henne. Jenta i drømmen ser ut som om hun er lagd av den isen og snøen som stormer rundt henne, men det virker ikke som om hun fryser. Hun er bare redd.

Alk, faren hennes forstår at datteren drømmer om Ilke, søsteren han begravde på Galhøpig, men hvordan kan hun drømme om Ilke når han aldri har fortalt Iza om Ilke, annet som et eventyr?

Da Iza feilaktig blir mistenkt for et mord hun ikke har begått bestemmer hun seg for å forsvinne for å finne sannheten som finnes utenfor murene.

Samtidig som Iza rir nordover i landet Aldra reiser Ethos sørover mot byen Armtam, der kongens slott ligger og kongen i Aldra, Alk Rettferdighetens konge.

For Ethos er Alk alt annet enn rettferdighetens konge, det var Alk og hæren hans som drepte faren hans i den store krigen. Han er sønn av kongen i nord og alt han brenner for er å ta hevn over Alk som tok fra ham alt han hadde, en far, en barndom, et liv i frihet.


I nord samles samler Fyrst Alois troppene sine for å erobre landet Aldra. De har flyktet fra hjemlandet sitt, Altfjerd der Frostvandrerne legger landet øde.


Ondskapen hjemsøker på nytt landet Aldra, men denne gangen er det ikke like lett å se hva som er ondskap.Phenomena, Mørkets barn er ferdig skrevet. Manuset trenger et par runder med en redaktør før det går videre til språkvasker og korrekturleser for siden å sendes til et trykkeri og bli ferdig bok.


Med din hjelp kan vi få manuset til å bli ferdig bok og til å bli den kuleste pakken under juletreet i 2018.


Som bonus vil boken inneholde en oversikt over karakterer i kronologisk rekkefølge, stedsnavn i boken med kartreferanser, oversikt over folkeslag, vesner, guder, ord og utrykk.

Et lite Phenomena leksikon med andre ord og selvfølgelig kart over Aldra og Afrheim.


Hjelp oss med å bekjempe ondskapen som truer landet Aldra og gjøre manuset om til en ferdig bok!For alle dere som har ventet så lenge på fortsettelsen og alle dere som er nysgjerrige på hvordan eventyret i Aldra fortsetter har vi lagt ut et utdrag fra boken:

Les utdrag fra boken her


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

15 anonyme

Du må logge inn for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Belønninger

Ett eksemplar av boken!

startskudd.no - Ett eksemplar av boken!

Du blir en av de første som får boken og den skal være i postkassen din før jul slik at du får en skikkelig julegave til enten deg eller noen som kommer til å se på deg som en superhelt :-) Boken blir selvfølgelig signert. Prisen inkluderer porto i Norge!

114 personer har bidratt Begrenset antall: 236 igjen kr 299
Estimert leveranse 10.12.2018

Tre eksemplarer av boken!!

startskudd.no - Tre eksemplarer av boken!!

Du blir en av de første som får boken og den skal være i postkassen din før jul slik at du får en skikkelig julegave til enten deg eller noen som kommer til å se på deg som en superhelt :-) Boken blir selvfølgelig signert. Prisen inkluderer porto i Norge!

3 personer har bidratt Begrenset antall: 147 igjen kr 897
Estimert leveranse 10.12.2018

Julegave 1

startskudd.no - Julegave 1

Kjøp 5 bøker og få en spesiell julegave hilsen av meg personlig i posten og du kan bestemme hvem den skal sendes til. Alle bøkene blir selvfølgelig signert. Prisen inkluderer porto i Norge!

1 person har bidratt Begrenset antall: 99 igjen kr 1 350
Estimert leveranse 10.12.2018

Julegave 2!

startskudd.no - Julegave 2!

Kjøp 10 bøker få en spesiell julegave hilsen av meg personlig i posten og du kan bestemme hvem den skal sendes til. Alle bøkene blir selvfølgelig signert. Prisen inkluderer porto i Norge!

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 50 igjen kr 2 691
Estimert leveranse 10.12.2018

Nøkkelord


Et prosjekt av Accurate too invest ltd, publisert 09.07.2018 00.00. Prosjektet tilhører kategorien Kultur.