Osteglad (bok)

(Du må akseptere Markedsførings-cookies for å se prosjektvideoen)

Osteglad (bok)

Osteglad tar deg med på et norsk smakseventyr, sammen med ildsjelene som brenner for sitt håndverk: ost i verdensklasse.

Innsamlet kr 12 279
35 %
Målbeløp kr 35 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 31
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 11.10.2019.

Norsk smakseventyr

I 2016 smakte 266 dommere på over 3000 oster fra 31 ulike land. Verdens beste ost ble Kraftkar fra Tingvoll. Norge som ostenasjon ble for alvor satt på kartet.

Siden den gang har norske håndverksysterier over hele landet fortsatt å imponere. I dag produseres det alt fra chèvre, brie og camembert, til vellagra gouda og fyldig blåmuggost. Dette er ost i verdenskasse som man finner på de beste restaurantene, og som du garantert vil like. 

De norske beitene, omsorgen for dyra og respekten for håndverket gir kvalitetsost med fantastisk smak. 


Historien om prosjektet

Det er ikke lenger noen grunn til å tro at de beste ostene kommer fra utlandet. På kort tid har norsk ost både blitt mangfoldig, kvalitetsrik og svært smakfull. Et aldri så lite osteeventyr!

Osteglad handler om ost i verdensklasse, produsert av norske ystere med kjærlighet for godt håndverk og kortreiste kvalitetprodukter.

Du blir med på en reise gjennom Norge, hvor vi presenterer menneskene og ostene som utgjør det norske ostekartet i 2019. I tillegg til å lære mye om ostene som finnes, får du tips og oppskrifter til både mat og drikke. 


Vi vil gjøre det lettere for deg å navigere i ostedisken

Målet med boka er å vise hva ostelandet Norge har å tilby – for å hjelpe deg på veien mot ditt eget lille osteeventyr. Bli kjent med både ostene og ysterne, og imponer gjestene dine med et mangfold smaksrike oster - som også har en historie.


Om forfatterne 

Eivind Haalien kommer fra en fjellgard i Valdres, har fagbrev som kokk og en mastergrad i internasjonal reiselivsledelse. Han har jobbet som prosjektleder for lokalmat hos Fylkesmannens landbruksavdeling i Rogaland, vært direktør for Fagforum for Mat og Drikke, og i 2005 etablerte han matfestivalen Matstreif i Oslo. Han er ansvarlig for lokalmat og spesialiteter i NorgesGruppen. I en årrekke har han vært dommer i NM i lokalforedla mjølkeprodukt. 



Bernt Bucher-Johannessen er en mangeårig gründer innen mat og reiseliv, og har jobbet med drift av restauranter gjennom selskapet Sult & Tørst siden 90-tallet. For tiden er han daglig leder i HANEN, organisasjonen for gardsmat, bygdeturisme og innlandsfisk i Norge. Han var ansvarlig for at World Cheese Awards ble arrangert i Norge i 2018.



Hanna Taugbøl er odelsjente på en gård i Eidskog og studerer journalistikk i Oslo. Hun brenner for lokalmat og norsk matkultur, noe hun har med seg fra oppveksten på gården. Det siste året har hun reist Norge rundt og intervjuet bønder og andre ildsjeler med lidenskap for kvalitetsost. Det er dette som har blitt til boka Osteglad, personlige fortellinger om menneskene som står bak et av Norges stolteste håndverk.


Disse ysteriene tar vi deg med til i boka

  • Voll Ysteri – Rogaland
  • Den Blinde Ku Oppland
  • Valdresmeieriet Oppland
  • Tjamsland Gård – Aust-Agder
  • Eiker Gårdsysteri – Buskerud
  • Himmelspannet – Buskerud
  • Eggen Gardsysteri – Hedmark
  • Sæterstad Gård – Nordland  
  • Ostegården – Hordaland
  • Strandli Gård – Nordland      
  • Munkeby Mariakloster – Trøndelag 
  • Aalan Gård – Nordland         
  • Thorbjørnrud Hotell – Oppland        
  • Grindal Ysteri – Trøndelag
  • Bo Jensen – Rogaland
  • Dovre Ysteri – Oppland         
  • Gangstad Gårdsysteri – Trøndelag
  • Avdem Gardsysteri – Oppland         
  • Stavanger Ysteri – Rogaland
  • Undredal Stølsysteri – Sogn og Fjordane
  • Galåvolden Gård – Trøndelag
  • Lofoten Gårdsysteri – Nordland
  • TINE Selbu – Trøndelag
  • Tingvollost – Møre og Romsdal
  • Orkladal Gårdsysteri – Trøndelag
  • Ostebygda – Buskerud


Våre fotografer

  • Elise Gulestøl – Florø
  • Anne-Kari Lindseth Myrvik – Mosjøen
  • Jan Bastian Muñoz Marthinsen – Kragerø
  • Jan Inge Wiig – Oslo
  • Jónína Guðbjörg Guðbjartsdóttir – Lillehammer
  • Kim-André Aspen – Tingvoll
  • Kristian Pletten – Bergen
  • Gunnbjörg Gunnarsdottir – Lofoten 
  • Victoria Bergort – Bryne


Hvorfor forhåndskjøpe?

Startskudd.no er en plattform hvor spennende prosjekter hjelpes ut i verden av de som tror på prosjektet. På norsk kaller vi det for «folkefinansiering».

Hvis du forhåndskjøper boka, viser du oss at du tror på prosjektet vårt, og du hjelper oss med å gjennomføre det. 


Om forlaget

Forlaget Aase & Wiig ble etablert i 2016 og drives på deltid av Jan Inge Wiig og Ivar Aase. Forlaget har hatt et tett samarbeid med forfatterne og fotografene, og vi ser nå frem til å vise dere boka. 

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må logge inn for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

AASE & WIIG AS

Organisasjonsnummer: 916 577 818



Adresse
Storgata 167D
-
2615 LILLEHAMMER


Kontakt
farmor@aasewiig.no

Belønninger

1 signert bok (early bird)

startskudd.no - 1 signert bok  (early bird)

Vær blant de første som forhåndskjøper og få best rabatt! Signert bok. Gratis frakt. Butikkpris 399,-.

23 personer har bidratt Begrenset antall: 2 igjen kr 329
Estimert leveranse 04.10.2019

1 signert bok

startskudd.no - 1 signert bok

Signert bok av forfatterne. Gratis frakt. Butikkpris 399,-.

2 personer har bidratt Begrenset antall: 148 igjen kr 379
Estimert leveranse 04.10.2019

2 signerte bøker

startskudd.no - 2 signerte bøker

Kjøp 2 bøker med rabatt. Signert bok. Gratis frakt. Butikkpris 798,-.

6 personer har bidratt Begrenset antall: 44 igjen kr 659
Estimert leveranse 08.09.2019

Gavepakke (5 signerte bøker)

startskudd.no - Gavepakke (5 signerte bøker)

Kjøp 5 bøker med høyest rabatt. Signert og gratis frakt. Butikkpris 1995,-.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 50 igjen kr 1 599
Estimert leveranse 04.10.2019

Et prosjekt av Aase & Wiig AS, publisert 11.09.2019. Prosjektet tilhører kategorien Kultur.