Oslos Nye Takhage Ytterst på Vippetangen

Et 1000 kvm tak skal ombygges til Oslos nye møteplass for urban dyrking, mat og kultur - Med byens fineste utsikt!

Innsamlet kr 22 911
22 %

Prosjektet nådde ikke sitt mål, og pengene er refundert.

Målbeløp kr 100 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 0
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 23.07.2017.

Ytterst på Vippetangen ligger det et stort skur som ble brukt til å lagre store mengder sukker. Sukkeret er nå borte, og på de 1000 tomme kvadratmeter skal det etableres et folkelig møtested og matmarked for alle og enhver. Her skal du kunne lære mer om fisk, om beitedyr, om urbant landbruk og mye, mye mer. Du skal kunne spise deg mett og drikke deg utørst. På Vippa skal vi feire maten, jorden og havet.

Ikke nok med dette. Vippa har i tillegg 1000 kvm på taket med den fineste utsikten i Oslo by. OG HER skal det bli takhage. Taket skal inneholde en hage med dyrkning av et bredt utvalg av grønnsaker og andre nyttevekster. Det skal også legges til rette for uteservering på et publikumsareal i midten av takhagen hvor du med et glass eller to kan skue utover den fantastiske utsikten over Oslofjorden og undre deg over råvarene og måltidene du vil oppleve. Vippa skal drive med kunnskapsformidling om alle ledd av matkjeden, fra jord til bord og tilbake igjen til jord. Og takhagen vil være et viktig ledd for å få til dette. 

Takhagen på Vippa vil være et foregangssted, først av sitt slag i Norge - og en pioner som gladelig vil vise vei og være til inspirasjon for andre; og bidra til å gjøre Oslo til en grønnere by. Takhagen vil være en møteplass hvor nye bekjentskap og nettverk knyttes ved å dele opplevelser og erfaringer, på tvers av kultur og alder. En demokratisk og inkluderende hage, en arena for læring og inspirasjon. Det skal forskes fram og formidles ny bevissthet rundt matens opprinnelse, bærekraftig ressursbruk og maten og jordas kretsløp – alt i et urbant bymiljø.Takhagen vil driftes av Stiftelsen Kretsløpet, som vil drive med forskning på og utvikling av en ny og dypere forståelse av sammenhengene mellom matproduksjon og ernæring, med utgangspunkt i en kretsløpstankegang, til en bred målgruppe. Som en del av Vippas visjon og Stiftelsen Kretsløpets filosofi om å være en inkluderende møteplass, skal takhagens drift jobbe mot å sysselsette mennesker som har behov for arbeid med mening og glede.  

Takhagen skal være et sted for tilreisende og Oslos befolkning. Takhagen er ferdig prosjektert, og skal åpne neste vår. Men for å starte byggeprosessen trenger vi din hjelp. Ved å donere et beløp til Stiftelsen Kretsløpet bidrar du til å realisere takhagedrømmen. Du kan til og med for spesifikke beløp melde deg på en takhagefest du sent vil glemme, bli med på mat- og dyrkningskurs, få en matkasse med råvarer fra taket eller du kan til og med få et permanent fotavtrykk på taket som en signatur for ditt bidrag.  

Vi håper at du ser verdien av å bli med på og realisere Takhagen, og sammen skape et nytt offentlig rom, på et tak, ytterst på Vippetangen. 

Alle monner drar! Ingen givere hittil. Bli den første til å bidra!

Du må logge inn for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Belønninger

Kom på takhagefest!

Takhagen åpner våren 2018, og du kan allerede nå sikre deg en billett til en av vårens fester!

Bli den første som velger denne belønningen kr 350
Estimert leveranse 05.05.2018

Sett ditt fotavtrykk på taket

Ved å kjøpe denne belønningen kan du komme og sette en signatur for ditt bidrag i form av et fotavtrykk på taket.

Bli den første som velger denne belønningen kr 500
Estimert leveranse 01.05.2018

Mat- og dyrkingskurs

Det skal i løpet av året arrangeres en rekke kurs på Vippa og Takhagen. Ved å kjøpe denne belønningen kan du delta på 3 valgfrie kurs i løpet av 2018. Info om kursene vil komme fortløpende.

Bli den første som velger denne belønningen kr 1 000
Estimert leveranse 01.05.2018

Matkasse med råvarer dyrket på taket

Ved å kjøpe denne belønningen får du en kasse med nyplukkede råvarer dyrket på taket - som kan brukes i flere måltider på ditt eget kjøkken. Kassen må hentes på Vippa.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 20 igjen kr 1 000
Estimert leveranse 01.05.2018

Lag din egen takhagefest!

Ved å kjøpe denne belønningen kan du leie hele taket og arrangere ditt eget private arrangement. Lyd, lys og annet nødvendig utstyr inngår ikke i belønningen.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 10 igjen kr 50 000
Estimert leveranse 01.05.2018

Nøkkelord


Et prosjekt av Vippa AS, publisert 03.04.2017 00.00. Vippa AS sin nettside. Prosjektet tilhører kategorien Gründer.