Oslo Unbranded - Wear your identity.

(Du må akseptere Markedsførings-cookies for å se prosjektvideoen)

Oslo Unbranded - Wear your identity.

Et bærekraftig kleskonsept som gir deg muligheten til fornyelse uten å kjøpe noe nytt. Litt som en tatovering. Med broderi. På en skjorte.

Innsamlet kr 105 460
105 %
Målbeløp kr 100 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 78
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 01.07.2018.

Oslo Unbranded er helt nytt bærekraftig kleskonsept som spesialiserer seg på skjorter og broderi. Vår visjon er å spre gode verdier og bidra til noe som er bra for samfunnet. 

Vi jobber etisk og miljøvennlig med åpenhet langs hele verdikjeden, men bærekraft handler om mer enn bare produksjon. Det handler også om en annen viktig faktor: hvordan klær selges og kommuniseres til deg som forbruker. Derfor er vi opptatt av mennesker og ærlighet. Vi heier på varighet og individualitet. Vi heier på deg fordi akkurat din personlighet er interessant og verdifull. Det finnes ingen andre som deg og det synes vi er ganske kult! 


Caroline:Unbranded. Foto: Fredrik Otterstad


Ditt bidrag hjelper oss til å få i gang produksjonen og det bidrar til at vi kan fortsette å jobbe med kreative løsninger mot en positiv forandring. 

Støtt vår vei til suksess, skaff deg en skjorte, vær deg selv og ta del i Unbrandeds verden. Sammen kan vi gjøre en forskjell og skape noe nytt. En nyhet som varer.


 HVEM, HVA, HVOR


 

Ingrid Emma Klæboe Jacobsen og Mari Nickoline Floden. Foto: André Eliassen


En sommerdag i 2013 sendte Ingrid en melding til Mari: “Jeg synes vi skal starte noe en dag, noe bra, noe som er helt annerledes. Er du med?”  Mari svarte “ja”, og det var starten på det som skulle utvikle seg til å bli Oslo Unbranded. Vi hadde bachelor og master i mote, og så med et kritisk blikk på masseproduksjonen i dagens konvensjonelle klesindustri. Vi ønsket å bruke vår bakgrunn til å skape endring. Siden den gang har vi jobbet hardt for komme dit vi er i dag, og lenger skal vi. Med Oslo Unbranded har mote, for oss, fått en mening og blitt til noe vi virkelig brenner for. 


Kreativt kaos på det lille kontoret i Oslo sentrum. Foto: Stig B. Fiksdal


Siden etableringen av selskapet i 2016 har vi mottatt ett års støtte fra Norges Forskningsråd. Året har vi brukt til å videreutvikle og realisere forretningsideen Oslo Unbranded, et bærekraftig og verdiskapende kleskonsept. Den 1. juni 2018 lanserer vi nå et skjorte- og broderikonsept: Med utgangspunkt i den klassiske skjorten, får du mulighet til skape ditt eget uttrykk. 


Ine:Unbranded. Foto: Heine Jensvold


Tobias:Unbranded. Foto: Fredrik OtterstadMER ENN EN SKJORTE

Hos oss får ikke bare en skjorte. Du får kvalitet og håndverk, og kaster samtidig en stemme for en renere, mer ekte og ærlig klesbransje.

 


Les mer om Team Kameleon her! 
Les mer om Hausammann & Moos her!


Skjortene funker som fjell både med og uten broderi. Foto: Martin Litwiki


SLOW DOWN

Vi ønsker mer enn noe annet at skjortene våre skal få et langt liv både i og utenfor klesskapet ditt. Dersom vi tar vare på og bruker klærne våre dobbelt så lenge, halveres også miljøbelastningen. Vi opererer med “slow fashion” ikke “fast fashion”. I vårt tilfelle betyr det at kolleksjonene ikke fornyes hver sesong, hver måned eller hver uke. Derfor sørger vi for å lage plagg som er anvendelige og av høy kvalitet. Med broderi kan skjorta fornyes uten at du må kjøpe noe nytt. Samtidig får den forhåpentligvis også større verdi for deg som bruker den, slik at du vil ta vare på den lenge.


 


HVORDAN FUNGERER DET ? 

Det er mannen som gjør skjorta, ikke "skjorta gjør mannen" 


Miguel:Unbranded. Foto: Horst Obenhaus


I Oslo Unbranded er du din egen merkevare. Du kjøper deg ikke inn i en trend eller fiktiv personlighet. Du er deg selv - Unbranded! 

"Sratches and tears tells a story about a life. Why would we want to hide or get rid of them? -Kari:Unbranded. 
Foto: Fredrik Otterstad


"I går lærte jeg noe skikkelig fascinerende: Øynene våre inneholder tre fargereseptorer som skiller millioner av farger og nyanser fra hverandre. Det finnes en rekeart som heter Mantis... hehe, ja en liten reke i havet, men de har verdens beste øynene. De har 12 fargereseptorer mot våre tre!  Tenk så fantastisk det hadde vært å se verden gjennom deres øyne!" -Vilde:Unbranded 


Når du har kjøpt en Oslo Unbranded skjorte kan du når som helst komme og få broderi på skjorten og bygge på etter eget ønske. Prisene vil variere i forhold til størrelsen på broderiet og antall farger som velges. Vi hjelper deg med utvikling av ditt broderi “the unbranded way” og sørger for at du får en en unik skjorte som representerer deg.  


Skummelt med tattovering? Test på en skjorte først da vel? Eller ta en du allerede har, en gang til.

 

I første omgang skal vi vise frem Oslo- og Norge: Unbranded. Kjøp en skjorte og hvis du vil, del din historie. 

 

LITT OM VÅR FILOSOFI

Vår visjon er å være et friskt pust i dagens mote- og klesindustri og bidra til å påvirke bransjen i en bedre og sunnere retning. 

Klesindustrien i dag er en av verdens største og mest forurensende industrier og en bransje som er kjent for dårlige arbeidsforhold for de som jobber langs verdikjeden.Motebransjen tjener på å forføre oss: Med nye trender og sesongens must-haves, for hvert “scroll” og gatehjørne mates vi med uoppnåelige idealer og polerte reklamekampanjer som forårsaker en evig lengsel etter fornyelse. Vi kan alltid tro at vi blir “bedre” versjoner av oss selv så lenge vi betaler for det, men effekten av dette er ikke bare overforbruk, det kan også bidra dårlige selvbilder. 


Ine:Unbranded. Foto: Heine Jensvold


"Det er viktig for meg å være uflau fordi flauhet er noe som lett kan ta over i hverdagen. Mange følger normer og regler og bryr seg veldig mye om å bli likt og akseptert i samfunnet. Med #uflau vil jeg oppfordre folk til å tenker litt mer som meg, slippe seg løs og prøve å ikke overtente for mye hva andre mener." - Olav:Unbranded.  Foto: Fredrik Otterstad


Til syvende og sist handler jo klær egentlig om å få oss til å være komfortable med den vi er i ulike sammenhenger. De skal beskytte oss mot vær og vind, og gi oss muligheten til å uttrykke oss. 

I Oslo Unbranded tar vi en helt ny tilnærming. Fordi det er faktisk mulig å ta ansvar og sørge for en ren og rettferdig industri. Vi skal sørge for etisk og miljøvennlig produksjon med åpenhet langs hele verdikjeden. Vi skal bygge opp selvbilder fremfor å rive de ned. Med et mangfoldige konsept og et klesmerke som hedrer individualitet er vi på vei.

 

"Det er jo innholdet som teller, men det er ikke alltid like lett å komme til innholdet." -Tobias:Unbranded. 
Foto: Fredrik Otterstad


BESTILLING

Når du har valgt bidrag og din belønning, følger vi opp din bestilling via mail. Når kampanjen er ferdig 1. juli får du tilsendt informasjon slik at du får velge skjortemodell og størrelse broderi og plassering. Vi tilpasser din bestilling til å matche ditt ønske. Du vil få tilsendt størrelses skjema og får en god mulighet til å velge riktig størrelse. Skulle den likevel bli feil, ordner vi også med bytte. Vi Forsikrer oss om at skjorten din passer før vi eventuelt påfører ditt ønskede broderi


KOLLEKSJONSOVERSIKTHERRESKJORTERDAMESKJORTER:BRODERIKOLLEKSJON


Vår broderikolleksjon vil inneholde motiver for en hver smak.  Kolleksjonen oppdateres fortløpende med nye motiv og kategorier.  Vår første kolleksjon er fortsatt under utvikling så send oss gjerne forslag på hva du ønsker å finne i kolleksjonen. Hvem vet, kanskje din idé blir høstens mest populære broderi ! 

Nedenfor finner dere et utvalg motiver og inspirasjon. Dette er kun eksempler og det vil komme mye mer. Dersom du bestiller en belønning der du skal velge broderi fra kolleksjonen vil du etter bestilling få tilsendt vår fulle broderikolleksjon og kan velge fritt fra våre alternativer. 


Velg blant vårt fontutvalg og skriv hva du vil. Initialer, koordinater eller tekst. En liten reminder til deg selv, eller ditt favoritt sitat. The sky is the limit.


"Jeg ville ha "Today" brodert som en liten påminnelse om å nyte øyeblikket, leve i nuet og sette pris på de små tingene i hverdagen." -Karoline:Unbranded. Foto: Fredrik Otterstad  


" I elsker New York. Jeg vært der fire ganger og jeg lengter alltid tilbake for å oppleve flere av byens skjulte skatter. Det er en by med veldig mye personlighet"  Foto: Fredrik Otterstad


Oslo, New York, London, Shanghai eller Paris?  Har du en skyline i sikte? Send oss tips så legger vi den til i vår broderikolleksjon.
Klikk på lenkene for mer inspirasjon til broderimotiver:

SQUAD GOALS

LOVE IS IN THE AIR

INSPIRASJON


TUSEN TAKK! Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må logge inn for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

OSLO UNBRANDED AS

Organisasjonsnummer: 918 043 616Adresse
Kirkeveien 98A
-
0361 OSLO


Kontakt
ingrid@unbranded.no

Belønninger

EVIG TAKKNEMLIG! Bidra og få ditt navn brodert på vår unike Unbranded People skjorte.

startskudd.no - EVIG TAKKNEMLIG! Bidra og få ditt navn brodert på vår unike Unbranded People skjorte.

Ditt bidrag, uansett nivå, hjelper oss med å komme et steg nærmere vår visjon med Oslo Unbranded. Tenk hvor mange interessante historier, og ikke minst helt rå skjorter, det kan bli av de 5 295 619 unike identitetene innenfor Norges landegrenser. Bidra og få ditt navn brodert på en og samme Unbranded People skjorte, takke deg hver gang den brukes.

10 personer har bidratt Begrenset antall: 990 igjen kr 200
Estimert leveranse 31.10.2018

MINIPAKKEN

startskudd.no - MINIPAKKEN

Få et motiv fra vår broderikolleksjon på ditt eget plagg: Skjorte, genser, topp, bukse, kjole eller skjørt. Se infomasjon og eksempler fra vår broderikolleksjon nederst på siden. You bring it, we make it. Når din bestilling har gått i gjennom kontakter vi deg på mail ang. detaljer rundt ditt broderi (motiv, plassering, farge).

5 personer har bidratt Begrenset antall: 45 igjen kr 300
Estimert leveranse 31.10.2018

TOTE BAG MED GOODIES

startskudd.no - TOTE BAG MED GOODIES

Få en Unbranded tote bag og erstatt plastposene med en gjenbrukbar veske. Park, piknik eller pc? Handletur, strandtur eller jobbtur? - Carry it, it can handle it! Bonus: inneholder grønne goodies!

10 personer har bidratt Begrenset antall: 90 igjen kr 400
Estimert leveranse 31.10.2018

BARE EN SKJORTE

startskudd.no - BARE EN SKJORTE

Velg fritt blant våre skjortemodeller, vel vitende om at den er miljøvennlig og etisk produsert. Du kan alltids tilføre et broderi ved en senere anledning. Keep it simple! Når din bestilling har gått i gjennom kontakter vi deg på mail ang. modell og strørrelse. Ikke vær bekymret for å bestille feil størrelse, du får muligheten til å prøve- og eventuelt bytte til riktig størrelse.

9 personer har bidratt Begrenset antall: 21 igjen kr 1 600
Estimert leveranse 31.10.2018

OSLO UNBRANDED

startskudd.no - OSLO UNBRANDED

Kjøp en skjorte med valgfritt broderi. Velg motiv fra broderikolleksjonen. Når din bestilling har gått i gjennom kontakter vi deg på mail ang. detaljer rundt din bestilling (modell, størrelse, broderimotiv, plassering, farge). Ikke vær bekymret for å bestille feil størrelse, du får muligheten til å prøve- og eventuelt bytte til riktig størrelse før vi påfører ditt broderi.

12 personer har bidratt Begrenset antall: 18 igjen kr 1 800
Estimert leveranse 31.10.2018

BE UNBRANDED

startskudd.no - BE UNBRANDED

Få en skjorte med dine helt egne motiv. Send oss ditt ønske og vi gjengir dette som broderi med frihåndsstrek i Unbranded-stil (inkluderer ett til to broderi med hovedfarge sort og valg av inntil tre tilleggsfarger). Vi lager forslag og avtaler med deg om ønsket plassering. På denne måten får du en unik skjorte som representerer deg! Let your individuality shine through! Når din bestilling har gått i gjennom kontakter vi deg på mail ang. detaljer rundt din skjorte (modell, størrelse, broderimotiv, plassering, farge). Ikke vær bekymret for å bestille feil størrelse, du får muligheten til å prøve- og eventuelt bytte til riktig størrelse før vi påfører ditt broderi.

8 personer har bidratt Begrenset antall: 12 igjen kr 2 500
Estimert leveranse 31.10.2018

SQUAD GOALS

startskudd.no - SQUAD GOALS

Friends that get permanently inked together, stay together...? En idé å droppe blekket og heller ta det som et broderi i stedet? Kjøp en skjorte til deg og din squad med noe som symboliserer deres vennskap og knytter dere sammen. Velg fra vår broderi kolleksjon eller send oss eget design. Pakkepris: to skjorter: 3400 (1700 per) tre skjorter: 4800 (1600 per) fire eller flere: (1500 per. stk ) Utviklingskostnad for egendesignede broderi + 500,- Når din bestilling har gått i gjennom kontakter vi dere på mail ang. detaljer rundt din bestilling (skjortemodeller, størrelser, broderimotiv, plassering, farge). Ikke vær bekymret for å bestille feil størrelser, dere får muligheten til å prøve- og eventuelt bytte til riktige størrelse før vi påfører broderi.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 15 igjen kr 3 400
Estimert leveranse 31.10.2018

LOVE IS IN THE AIR

startskudd.no - LOVE IS IN THE AIR

I stedet for å forevige kjærligheten på en trestamme eller en kroppsdel, hvorfor ikke gjøre det på par-skjorter fra Oslo Unbranded? Kanskje er det initialer og dato for å markere en spesiell anledning eller et lite merke som knytter dere sammen. Få to skjorter med broderi for å feire kjærligheten. Velg fra vår broderikolleksjon eller send inn eget motiv. Utviklingskostnad for egendesignede broderi + 500 kr. Når din bestilling har gått i gjennom kontakter vi deg på mail ang. detaljer rundt dine skjorter ( skjortemodeller, størrelser, broderimotiv, plassering, farge). Ikke vær bekymret for å bestille feil størrelser, det blir mulighet for å prøve- og eventuelt bytte til riktig størrelser før vi påfører broderi.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 10 igjen kr 3 400
Estimert leveranse 31.10.2018

FORRETNINGSPAKKEN

startskudd.no - FORRETNINGSPAKKEN

Trenger din bedrift eller dine kolleger skjorter med logo, slagord eller et spesielt motiv? Ønsker du at større deler av ditt selskap og dine ansatte skal representere et bærekraftig verdigrunnlag og stå i stil med FNs bærekraftsmål? Vi hjelper deg når det kommer til skjorter! Kjøp alt fra fem skjorter til infinity og prisen inkluderer broderi. Bestill ønsket antall og vi setter opp et møte der vi organiserer resten. People. Planet. PROFIT.

1 person har bidratt Begrenset antall: 9 igjen kr 7 500
Estimert leveranse 31.10.2018

Et prosjekt av Oslo unbranded as, publisert 01.06.2018. Prosjektet tilhører kategorien Gründer.