startskudd.no - Ny skiheis i Vegglifjell Skisenter

Ny skiheis i Vegglifjell Skisenter

Vi vil bygge ny T-krok heis i 2018 med 2,5 ganger større kapasitet. Nå trenger vi deg med på laget for å få på plass nok egenkapital.

Innsamlet kr 3 000 389
100 %
Målbeløp kr 3 000 000
Givere 165
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 16.09.2018.


Sluttstatus pr 17.09.2018

Hurra - vi er i mål!!! Med en spennende sluttspurt i helgen og noen avklaringer nå på morgenen, så kom vi over målbeløpet med et nødskrik. Vi er i rute med arbeidene så langt. Det blir ny skiheis som etter planen skal åpne til juleferien 2018!

Oppsummeringsmessig vil vi takke alle som har bidratt til at vi kom i mål. En spesiell takk også til alle velvillige næringslivsaktører som i en travel hverdag, nå står på for at vi skal få fundamentene på plass og den nye heisbua opp. Vi hadde ikke klart tidsplanen uten dere!

Fulsås Maskin, Numehytta og Drømmehytta ble de største bidragsyterne fra næringslivet.

Numedal Hytteutvikling, Numedal Installasjon, Vegglifjell Hytteservice og Numedal Element og BN Bygg har også bidratt betydelig med arbeidsinnsats og/eller gaver.

Veggli Fjellstue, Byggern Veggli, Numedal Betong og fjellsprenger Kjell Royne Heia har bidratt med varer og tjenester til reduserte priser.

Coop Veggli, Forbis, TP Total, Murer Nils Steinar Tveiten, Numedal Stasjons Bryggeri, YX Veggli, Bedriftspartner, entreprenør Thomas Kofstad, Re Kopi og Print, Bekkjorden Skog, Tømrer Terje D. Knudsen, Strysse Mek, Numedal Regnskapskontor, Økonomi-Fokus, Monicas Interiør og Numedal Blomster har alle bidratt med større eller mindre gaver.

Naturforvalter/Kjetil Heitmann, Anleggsplan/Odd Eldar Tveiten, Solveig Kongsjorden og Ole Øyvind Tveiten har bidratt med sin tid til planlegging og organisering, bare deler av dette er betalt arbeid.

Vi vil også takke Vegglifjell Friluftslag for bevilgningen av midler som gjorde dette mulig. 

Og hvis noen skulle være i tvil, så har grunneierne bidratt. Vegglifjell Infra, som består av 15 grunneiere nord på fjellet, er største enkeltbidragsyter. Vegglifjell Utvikling/Tveitsameiget har bidratt med 100.000,-. Flere grunneiere i alle områder både nord, i Votnedalen og sør på fjellet har bidratt. Her er en oversikt over fordelingen av bidrag:


 

Vi står ved et veiskille i Vegglifjell skisenter. Skiheisen, som opprinnelig er fra 1965, synger på siste verset. Kapasiteten er også for dårlig på fine dager med mye besøk. Styret i Vegglifjell skisenter  AS har med  selskapene Vegglifjell Infra SA og Vegglifjell Friluftslag i ryggen, besluttet at eneste alternativ for videre drift er en ny heis. 

Den beste sesongen i Vegglifjell skisenter på mange år er over. Vi måtte dessverre avslutte litt for tidlig.  Av sikkerhetsmessige grunner stengte vi for sesongen 2. påskedag, selv om forholdene fortsatt var topp i løypene. Om den gamle heisen skal bli klar for en ny sesong, må det brukes betydelige summer på reparasjon. Styret i skisenteret ønsker ikke det. Vi vil rigge skisenteret for drift de neste 20-30 årene. Da trenger vi en ny T-krokheis og heisbu og må finansiere en investering i skisenteret på 7 mill. kroner. 


Vi har ingen «rik onkel» på Vegglifjell . Men vi har et enestående samarbeid og en unik dugnadsånd. Vi går derfor bredt ut og ber alle gode krefter om å bidra for å få dette til løftet i skisenteret. Vi trenger 3 millioner i egenkapital og er på god vei. Denne siden vil forløpene bli oppdatert med alle bidrag som kommer inn. 


Gjennom selskapene Vegglifjell Infra SA og Vegglifjell Friluftslag har grunneierne investert nesten 10 mill. kr i Skisenteret til Skistugu, snøkanoner, driftsløsøre og aksjer. Med disse selskapene i ryggen, har banken DNB bevilget et lån på 4 mill til oppgraderingen. Målet er ikke å tjene penger, men at anlegget skal være til glede og nytte for brukere av fjellet og lokalt næringsliv. Eierne er enige om at et framtidig overskudd vi bli ført tilbake til selskapet for videreutvikling. Anlegget må derfor sees på som en del av den grønne infrastrukturen  vi har på fjellet, på linje med skiløyper, turstier, sykkelløyper ol. 

Vi mener at det er viktig med et alpintilbud på Vegglifjell som et supplement til langrennstilbudet. Vegglifjell vil være et mindre attraktivt sted uten et alpintilbud. Alle vi har pratet med til nå, har vært positiveVi har tro på at vi skal få til ny heis til sesongen 2018/19.  Men vi er avhengig av at at flest mulig bidrar.  

Hvis vi likevel ikke skulle klare å samle inn nok penger, vil pengene bli automatisk tilbakebetalt fra www.startskudd.no.  


Hvordan kan du bidra?

  • Bli med på spleiselaget her på www.startskudd.no
  • Bidra til gjennomføring av arbeid - grunnarbeid, demontere gammel heis, bygge ny heisbu og så videre.
  • Kjøp av reklame på heisbu, heismaster, på TV-skjerm i Skistugu og på internettsider


Har du spørsmål eller ønsker informasjon om andre måter å bidra på, ta kontakt med  styreleder Solveig Kongsjorden.


E-post: solveig.kongsjorden@outlook.com 

Telefon:  415 18 589.


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

43 anonyme

Du må logge inn for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

VEGGLIFJELL SKISENTER AS

Organisasjonsnummer: 965 148 809Adresse
Numedalstunet 3
-
3628 VEGGLI


Kontakt
post@vegglifjellskisenter.no

Belønninger

Bronse T-krok

startskudd.no - Bronse T-krok

Få et "Vi har vært med å bidra"-bevis tilsendt i posten. (bilde kommer)

48 personer har bidratt Begrenset antall: 102 igjen kr 1 000
Estimert leveranse 31.10.2018

Sølv T-krok

startskudd.no - Sølv T-krok

Få et "Vi har vært med å bidra"-bevis tilsendt i posten. (bilde kommer)

8 personer har bidratt Begrenset antall: 142 igjen kr 2 500
Estimert leveranse 31.10.2018

Gull T-krok

startskudd.no - Gull T-krok

Få et "Vi har vært med å bidra"-bevis tilsendt i posten. (bilde kommer)

9 personer har bidratt Begrenset antall: 141 igjen kr 5 000
Estimert leveranse 31.10.2018

Nøkkelord


Et prosjekt av Vegglifjell Skisenter AS, publisert 07.05.2018 00.00. Prosjektet tilhører kategorien Idrett.