startskudd.no - Ny skiheis i Vegglifjell Skisenter

Ny skiheis i Vegglifjell Skisenter

Vi vil bygge ny T-krok heis i 2018 med 2,5 ganger større kapasitet. Nå trenger vi deg med på laget for å få på plass nok egenkapital.

Innsamlet kr 1 273 433
42 %
Målbeløp kr 3 000 000
Givere 28
Dager igjen


Status pr 18.05.2018

Vi tror fortsatt det er mulig å få til en ny skiheis i skisenteret. Grunneierne både på nordre Vegglifjell, i Votnedalen/Svartli og på søre Vegglifjell er positive og ønsker å få bruke fellesskapets penger på prosjektet. Det må bekreftes gjennom årsmøtevedtak, men vi velger å legge inn bidragene som er foreslått her for å vise at det er realistisk å få til ny heis i år. Vi er i forhandlinger med næringslivet om økonomiske og arbeid/dugnads- bidrag. 

Men det er lang igjen ennå og vi trenger DEG!

 

Vi står ved et veiskille i Vegglifjell skisenter. Skiheisen, som opprinnelig er fra 1965, synger på siste verset. Kapasiteten er også for dårlig på fine dager med mye besøk. Styret i Vegglifjell skisenter  AS har med  selskapene Vegglifjell Infra SA og Vegglifjell Friluftslag i ryggen, besluttet at eneste alternativ for videre drift er en ny heis. 

Den beste sesongen i Vegglifjell skisenter på mange år er over. Vi måtte dessverre avslutte litt for tidlig.  Av sikkerhetsmessige grunner stengte vi for sesongen 2. påskedag, selv om forholdene fortsatt var topp i løypene. Om den gamle heisen skal bli klar for en ny sesong, må det brukes betydelige summer på reparasjon. Styret i skisenteret ønsker ikke det. Vi vil rigge skisenteret for drift de neste 20-30 årene. Da trenger vi en ny T-krokheis og heisbu og må finansiere en investering i skisenteret på 7 mill. kroner. 


Vi har ingen «rik onkel» på Vegglifjell . Men vi har et enestående samarbeid og en unik dugnadsånd. Vi går derfor bredt ut og ber alle gode krefter om å bidra for å få dette til løftet i skisenteret. Vi trenger 3 millioner i egenkapital og er på god vei. Denne siden vil forløpene bli oppdatert med alle bidrag som kommer inn. 


Gjennom selskapene Vegglifjell Infra SA og Vegglifjell Friluftslag har grunneierne investert nesten 10 mill. kr i Skisenteret til Skistugu, snøkanoner, driftsløsøre og aksjer. Med disse selskapene i ryggen, har banken DNB gitt Skisenteret positive signaler på å få lån til oppgraderingen. Målet er ikke å tjene penger, men at anlegget skal være til glede og nytte for brukere av fjellet og lokalt næringsliv. Eierne er enige om at et framtidig overskudd vi bli ført tilbake til selskapet for videreutvikling. Anlegget må derfor sees på som en del av den grønne infrastrukturen  vi har på fjellet, på linje med skiløyper, turstier, sykkelløyper ol. 

Vi mener at det er viktig med et alpintilbud på Vegglifjell som et supplement til langrennstilbudet. Vegglifjell vil være et mindre attraktivt sted uten et alpintilbud. Alle vi har pratet med til nå, har vært positiveVi har tro på at vi skal få til ny heis til sesongen 2018/19.  Men vi er avhengig av at at flest mulig bidrar.  

Hvis vi likevel ikke skulle klare å samle inn nok penger, vil pengene bli automatisk tilbakebetalt fra www.startskudd.no.  


Hvordan kan du bidra?

  • Bli med på spleiselaget her på www.startskudd.no
  • Bidra til gjennomføring av arbeid - grunnarbeid, demontere gammel heis, bygge ny heisbu og så videre.
  • Kjøp av reklame på heisbu, heismaster, på TV-skjerm i Skistugu og på internettsider


Har du spørsmål eller ønsker informasjon om andre måter å bidra på, ta kontakt med  styreleder Solveig Kongsjorden.


E-post: solveig.kongsjorden@outlook.com 

Telefon:  415 18 589.


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

12 anonyme

Du må logge inn for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

VEGGLIFJELL SKISENTER AS

Organisasjonsnummer: 965 148 809Adresse
Numedalstunet 3
-
3628 VEGGLI


Kontakt
post@vegglifjellskisenter.no

Belønninger

Bronse T-krok

Få et "Vi har vært med å bidra"-bevis tilsendt i posten. (bilde kommer)

10 personer har bidratt Begrenset antall: 140 igjen kr 1 000 Estimert leveranse 31.10.2018

Sølv T-krok

Få et "Vi har vært med å bidra"-bevis tilsendt i posten. (bilde kommer)

1 person har bidratt Begrenset antall: 149 igjen kr 2 500 Estimert leveranse 31.10.2018

Gull T-krok

Få et "Vi har vært med å bidra"-bevis tilsendt i posten. (bilde kommer)

1 person har bidratt Begrenset antall: 149 igjen kr 5 000 Estimert leveranse 31.10.2018

Nøkkelord


Et prosjekt av Vegglifjell Skisenter AS, publisert 07.05.2018 00.00. Prosjektet tilhører kategorien Idrett.