startskudd.no - Moss Kurbadstue

Moss Kurbadstue

Endelig får Moss sin første flytende badstue. En hyllest til det gamle og en fering av det nye.

Innsamlet kr 470
0 %

Prosjektet nådde ikke sitt mål, og pengene er refundert.

Målbeløp kr 290 000
Givere 0
Dager igjen
Bidra nå

Prosjektet ble avsluttet 01.08.2019.

Om Moss Kurbadstue

Vi i Moss Kurbadstue ønsker å bygge en flytende badstue i fjorden, som en del av Nye Moss. Badstueflåten skal være utstyrt med garderobe, soldekk, relaxavdeling og vedfyrt badstueovn. Vi ønsker å spre badeglede til alle innbyggere og besøkende i Moss ved at de skal ha muligheten til å bade i fjorden året rundt, og varme seg i badstuen etter et forfriskende bad.


For å gjennomføre dette trenger vi DIN hjelp!
Nesten halvparten av målbeløpet skal brukes til flåten vi ønsker å bygge badstuen på. At badstuen bygges på skikkelig underlag, slik at den kan holde i mange år fremover, er noe vi prioriterer.
Vi trenger ellers bidrag til anskaffelse av en vedfyrt badstueovn med ordentlig kapasitet.

Underveis vil vi søke middel, støtte, sponsorer og samarbeidspartnere fra lokale aktører. Får vi ren kapital eller tjenester fra disse vil dette påvirke målbeløpet. I Moss bor det 32 000 mennesker, om alle innbyggere i Moss donerer 10 kr hver til prosjektet vil målbeløpet være nådd og badstuen ferdigfinansiert. Dette tilsvarer 620 personer som donerer 500 kr hver.

Folkefinansiering er en unik mulighet til å bidra til de prosjektene som man digger og tror på, og som man vil se gjennomført.
Vi har satt oss et målbeløp for dette prosjektet, når det beløpet nås bygger vi en heftig badstue i Moss. Skulle ikke målet nås tilbakebetales alles donasjoner. Vil du ha en flytende badstue i Moss? Gi oss i så fall en donasjon!


Vårt mål er å ferdigstille badstuen med hjelp fra engasjerte mennesker som ønsker å være med og gi, lite eller stort. Vi ønsker at dette skal være et sted hvor alle føler seg velkommen både under og etter bygging.

Bærekraft og sosialt ansvar er en viktig drivkraft i prosjektet, derfor skal badstuen bygges av materiale som gjenbrukes. Arbeidet skal gjennomføres av oss i prosjektet, frivillige og engasjerte.


Helse og velvære
Vi i Moss Kurbadstue vet at å ta vare på miljøet er utrolig viktig. Vi vet også at det er veldig viktig å ta vare på seg selv. Badstuebading er ikke bare utrolig herlig, det reduserer stress, minsker risikoen for hjerte- og karsykdommer og har en rekke andre helsefordeler som vi ønsker at alle skal kunne ta del av. Når man benytter fjorden i vintermånedene og kroppen utsettes for det iskalde vannet frigjøres dessuten et fyrverkeri av endorfiner. Disse har en sterk smertestillende effekt og fungerer antidepressivt, noe som gjør at vinterbadende mennesker er lykkeligere og gladere.

Vi i prosjektet har en stor forkjærlighet til badstuebading. Vårt mål er å lage en hyllest til Moss gamle kurbad med en nybygget kurbadstue. Inspirasjonen er hentet fra kaldbadehusene i Sverige og badstueflåtene i Oslo. Bli med da vel!

                                                                                                                            From the Norwegian National Library: Peter Frederik Wergmann


Nytt
Moss Kurbadstue har fått støtte av Moss2020. Dersom alt går som planlagt skal badstuen være ferdigstilt år 2020 og være med på feiringen av Moss by-jubileum. Les artikkelen om prosjektet her

Les mer på www.mosskurbadstue.no 
Kontakt oss på post@mosskurbadstue.no

Ingen givere hittil. Bli den første til å bidra!

Du må logge inn for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Belønninger

Super-donor

startskudd.no - Super-donor

Bli super-donor og få muligheten til å være en av de første som kan booke privat tilgang til badstuen. Dette passer godt til en bedrift som vil gi noe ekstra til sine ansatte, eller en vennegjeng som vil oppleve noe fantastisk. Vår egen badstuemester vil gi selskapet en unik dag i den vedfyrte kurbadstuen. Opplevelsen kommer til å vare i omtrent 5 timer og er til ca. 10 personer. Du får også navnet ditt eller bedriftens navn risset inn i en takkeplanke som kommer til å være synlig på flåten. Ikke bare får dere en heftig opplevelse, dere støtter også oss slik at vi kan realisere dette. Tusen takk på forhånd! Hjertelig hilsen oss i Moss Kurbadstue.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 10 igjen kr 10 000
Estimert leveranse 30.07.2019

Et prosjekt av Reyers, publisert 06.05.2019. Prosjektet tilhører kategorien Gründer.