startskudd.no - Leke- og møteplass i Park Ellingsrud

Leke- og møteplass i Park Ellingsrud

Huske- og klatrestativ, grillsted, vippehusker, bord og benker. Vi trenger ditt bidrag for å kunne bygge en ny møteplass i Ski.

Innsamlet kr 3 750
7%
Målbeløp kr 50 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 9
Dager igjen

I Ski er det få møteplasser med bord, benker og lekeapparater der barn, unge og eldre kan møtes ute. For oss på Ellingsrud er det ca 25min gangavstand til nærmeste lekeplass, Waldermarhøy. Barna våre må krysse mange trafikkerte veier for å komme frem. Hvilket fører til at barna ikke er ute og møter andre barn like mye som om vi hatt et tilbud i nærområdet. På vintern er akebakken godt brukt, men vi ønsker å bygge en møteplass som er attraktiv året runt. 

Park Ellingsrud Velforening ble stiftet 6.juni 2017 med mål om å skape en hyggelig møteplass i Park Ellingsrud i Ski. Her ønsker vi å få på plass noe for alle; lekeplass med klatrestativer, husker, lekeapparater, benker og bord samt en bålplass med tak, som kan benyttes året rundt. Parken er godt brukt av barnefamilier og All-idretten om vinteren, siden det er en fin akebakke her. Vi skal ikke forstyrre akebakken, men etablere møteplassen/lekeplassen ved siden av denne. Det vil være et stort positivt løft for nærmiljøet. Parken er og skal forbli åpen og tilgjengelig for alle. 


Ski kommune har godkjent friområdet til lekeapparater

Park Ellingsrud Velforening har vært i møte med Ski kommune og har en skriftlig avtale på plass angående bruken av friområdet, samt tilbud fra Kompan (lekeplass) og Trigonor (grillsted). Vi ønsker å få startet bygget med lekeplassen allerede i april/mai 2018.

Bakgrunn og målsetning

Nå er det stor utskifting av beboere i området. Eldre flytter ut, mens barnefamilier kommer til. Det er langt til nærmeste lekeplass for barna våre, og for å nå dem må de krysse flere trafikkerte veier. Vi mangler et naturlig samlingspunkt hvor voksne og barn kan ha det hyggelig sammen her på Ellingsrud. Det er viktig for å kunne gi barna vår en trygg og god oppvekst, og ikke minst sosialt samspill med andre i nærområdet.

Vi ønsker at barns behov for spenning, mestring og motorisk utvikling ivaretas. En tilgjengelig møteplass med benker vil kunne føre til økt fysisk aktivitet og sosialt samvær også for eldre. Det er mange som går tur i området og benker i Park Ellingsrud vil føre til et naturlig samlingspunkt der vi alle kan møtes og ha det hyggelig sammen. Møter på tvers av generasjoner er verdifullt for alle mennesker. Det vil gi trygghet for eldre mennesker at det er barn og voksne som oppholder seg ute i nabolaget. Vi legger vekt på at det skal være noe for ALLE her. 


Hva vi søker midler til: 

Vi søker om midler for å kunne finansiere en åpen møteplass for alle. Alle penger går direkte til prosjektet og vi vil sette opp dette våren 2018. Hvor mange og hvilke lekeapparater/grillplass/bord/benker det blir er et direkte resultat av hvor mye penger vi får inn.Frivillig innsats:  

Velforeningen er bygget på total frivillig innsats av 6 styremedlemmer og øvrige medlemmer. Foreningen ønsker å arrangere ulike gratisarrangementer for nærmiljøet. Det planlegges også dugnader for å vedlikeholde grillstedet samt evt. annet utstyr i relasjon til planlagt prosjekt.

Vi er en gjeng engasjerte ildsjeler som ønsker å bidra med hva vi kan selv av dugnad og drivkraft. Vårt engasjement er like sterkt som det skrikende behovet for et samlingssted. Vi håper og satser på at vårt brennende engasjement smitter over på flere i nærområdet.


Økonomisk oversikt:

Vi har søkt stiftelser (Sparebankstiftelsen, Gjensidige og Nabomillionen) om penger samt kontaktet lokale bedrifter i Follo om sponsormuligheter. Vi har laget ambisiøse mål og mener man må sikte mot stjernene når man satser! Vi kommer til å bygge til våren uansett med de midler vi får samlet inn.


Utgifter:

Møteplass med lekeapparater, bord og benker550.000kr
Grillsted95.000kr
Totalt645.000kr


Innsamlede midler:

Nabomillionen45.000kr
Startskudd (crowdfunding)


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

7 anonyme

Du må logge inn for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

PARK ELLINGSRUD VELFORENING

Organisasjonsnummer: 819 315 612Adresse
C/O Erika Lundin Ellingsrudveien 12B
-
1400 SKI


Kontakt
parkellingsrud@gmail.com

Belønninger

Nøkkelord


Et prosjekt av Park Ellingsrud Velforening, publisert 15.12.2017 01.00. Park Ellingsrud Velforening sin facebook. Prosjektet tilhører kategorien Veldedighet.