startskudd.no - Lønsjen Bar og Scene - Frogner Lunsjbar 2.0

Lønsjen Bar og Scene - Frogner Lunsjbar 2.0

HJELP - VI FLYTTER! Frogner Lunsjbar blir Lønsjen Bar & Scene i nye lokaler fra neste høst. Vi utvider til restaurant og en fullverdig scene.

Innsamlet kr 78 730
26 %
Målbeløp kr 300 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 143
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 30.11.2017.

HJELP, VI FLYTTER!


Lønsjen skal flytte og vi vil med din hjelp sørge for at forandringen skal fryde. Det er skrekkblandet fryd, og innebærer hard jobbing, dedikasjon, masse publikum, bra mat, flinke folk, spennende artister og gode fasiliteter. Det betyr kort og godt at vi må ha din hjelp om vi skal lykkes. Mye har vi, noe mangler vi. Alle monner drar og vi håper nettopp du vil hjelpe til å videreutvikle og  realisere Frogners møteplass. 


Hva har vi gjort?

Vi har nå holdt på i snart 2 år, og det har vært en fin reise med mange høydepunkter underveis. Det har vært masse mennesker, mange arrangementer innenfor mange kategorier og mange stunder med god stemning. Vi har til en viss grad greid å bli den møteplassen vi ønsket å bli.

Særlig er det verdt å nevne afterski i påsken, som samler så mange forskjellige mennesker med det til felles at de fant fjellet på Frogner. Vi hadde Musikk og bobler hvor 80 og 90-tallet forente generasjoner med allsang og dans og vi har hatt en haug av konserter med diverse band og trubadurer. Finkulturen har vært representert ved vinsmaking med Frogners lokale vinekspert, Dan Lystad,  Vi har vært en del av  Sørumfestivalen hvor Gjøril Songvoll presenterte  opera som du aldri før har opplev det. Vi har arrangert julebord, standup, foredrag og for ikke å glemme alle hverdager med kaffeslabberas og gode lunsjer. 


Og sist, men ikke minst, må vi ta med de to fantastiske Lønsjen Minifestival som vi har arrangert hvor selveste Morudes har vært et definitivt musikalsk høydepunkt. Vi fikk erfare en profesjonell produksjon som naboer på Lunderåsen, i Asakgrenda,  på Lindeberg og Vardefjellet også fikk ta del i. Det vil vi ha mer av, men vi så også hvor mye som kreves av fasiliteter for å gjennomføre en god festival.


Hvem er Lønsjen og hvem står bak?


Lønsjen er oss alle. Lønsjen er menneskene som bor, jobber og ferdes i vårt område, enten i det daglige, eller mer sporadisk. Det er naboer, forretningsdrivende, pilegrimsvandrere, innbyggere, store og små i hele vår region. Lønsjen er nabolagskafeen.

Så må noen dra lasset, og det er det Christina Svalestad og hennes folk som gjør i det daglige. Bak henne står min kone Eva og meg selv. Mange har hørt historien om at vi en sen nattetime bestemte oss for at om det var fare for at kafeen til Kari-Anne skulle bli borte, så skulle jeg kjøpe den og Christina drive den. Lite visste vi at vi bare noen måneder etter ble gjort oppmerksomme på faren for nettopp det. Kafeen skulle avvikles eller selges om noen lokale entusiaster kunne trå til. Så sagt som gjort. Vi sto på hue i 3 uker i årsskiftet 2015/2016 og 21. januar åpnet Frogner Lunsjbar i ny drakt. Siden har vi følt at vi har sittet i en vaskemaskin og læringskurven har vært ekstremt bratt. Selv er vi alle sammen oppvokst på Frogner og vi ønsker å bidra til at Frogner blir et så bra sted å være som mulig. Christina er utdannet kokk og har jobbet mange år i bransjen før hun valgte en mindre hektisk tilværelse en periode. Hun har hele tiden savnet kjøkken, restaurant og gjester. Eva har hovedansvaret for flere virksomheter og jobber til daglig i Rognerud Eiendom AS hvor hun administrerer og forvalter næringseiendom. Selv er jeg utdannet og jobber som lærer, men har også fingrene mine borti litt annet også. Jeg tror vi kan slå fast at jeg selv er den impulsive arrangementsansvarlig "klart vi gjør det"-typen av oss, Eva er den ryddige systematikeren som holder oss alle i ørene og Christina er den som sørger for den gode gjesteopplevelsen og er vårt ansikt utad. 


Det var litt historie, hva med fremtiden?


Situasjonen er at våre eksisterende lokaler ikke er optimale for å kunne gi det tilbudet vi ønsker. Det har en stund vært jobbet med andre muligheter og vi kan nå meddele at Frogner Lunsjbar AS har inngått avtale om å leie 260m2 i Tipakgården på Frogner. Det gir oss muligheten til å tilby bedre opplevelser både hva gjelder mat og drikke, men særlig vil vi nevne scene og publikumsforhold. Alle som har vært på Lønsjen en trang konsertkveld vet at man har hatt muligheten til å viske musikerne i øret mens man har stått i kø til doen. Vi har omtalt det som intimt, men vi kan nok være ærlige å si at det ikke har vært optimalt. 

Når vi brukte alle sparepengene våre og 3 korte og svært hektiske uker på å gjøre om Kafé mat og glede til Frogner Lunsjbar i januar 2016, så kan vi ikke annet enn å være stolte av resultatet, men neste  gang kommer ikke det til å holde. Det er derfor vi nå kjører denne kampanjen slik at Lønsjen Bar og Scene får et best mulig utgangspunkt. Vi er optimistiske for fremtiden, men vi har drevet med snart en halv million i minus første 20 måneder, og sparebøssa er tom.

Vi håper du vil donere en skjerv slik at vi kan realisere vår felles drøm om å sette Frogner skikkelig på kartet med en møteplass som trekker både lokalbefolkning og andre til oss. 

Ambisjonene er betydelig større enn pengebeholdningen. Vi trenger oppstarthjelp.


Hva går pengene til?

Kort fortalt så står vi foran en investering på ca. 3 millioner kroner, og når sant skal sies så har vi ikke disse pengene ennå. Jeg håper vi greier å samle inn minst 10% av budsjettet.

De ti prosentene skal utelukkende brukes til scene- lys og lydutstyr slik at vi kan tilby en ekte konsertopplevelse i våre lokaler.


 

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

74 anonyme

Du må logge inn for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

FROGNER LUNSJBAR AS

Organisasjonsnummer: 998 503 876Adresse
Duevegen 7
-
2016 FROGNER


Kontakt
roy@frognerlunsjbar.no

Belønninger

Kaffepause

startskudd.no - Kaffepause

Valgfri kaffe på dagens Frogner Lunsjbar

14 personer har bidratt Begrenset antall: 86 igjen kr 250
Estimert leveranse 01.01.2018

Lunsj

startskudd.no - Lunsj

Valgri lunsj for en person på dagens Frogner Lunsjbar.

16 personer har bidratt Begrenset antall: 84 igjen kr 500
Estimert leveranse 01.01.2018

Dagens middag

startskudd.no - Dagens middag

Vil du ta med deg vennegjengen, kollegaene eller familien på middag? Vil dere spleise på et bidrag til Lønsjen 2.0? Her kan dere være inntil 6 personer som får dagens middag, mineralvann, kakedessert og kaffe. Dere avtaler når dere vil komme og varsler Lønsjen en dag i forveien.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 20 igjen kr 3 000
Estimert leveranse 01.12.2018

Wall of Fame 2

startskudd.no - Wall of Fame 2

Bedrift? Vi setter av plass til bedriftens logo (innenfor A4 størrelse) i glass og ramme på vår Wall of Fame på Lønsjen 2.0.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 10 igjen kr 5 000
Estimert leveranse 01.12.2018

Wall of Fame 1

startskudd.no - Wall of Fame 1

Bedrift? Vi setter av plass til bedriftens logo (innenfor A3 størrelse) i glass og ramme på vår Wall of Fame på Lønsjen 2.0.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 5 igjen kr 10 000
Estimert leveranse 01.12.2018

Nøkkelord


Et prosjekt av FROGNER LUNSJBAR AS, publisert 13.09.2017 09.00. Prosjektet tilhører kategorien Kultur.