Kokeboka FARMOR SI OPPSKRIFT

(Du må akseptere Markedsførings-cookies for å se prosjektvideoen)

Kokeboka FARMOR SI OPPSKRIFT

Vi har besøkt bestemødre og samlet deres unike oppskrifter og personlige historier. Nå gleder vi oss til å ta deg med på reisen!

Innsamlet kr 187 007
207 %
Målbeløp kr 90 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 394
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 18.09.2017.«Bestemors kjøttkaker er verdens beste»

Flere ganger har vi hørt folk si at «bestemors kjøttkaker er verdens beste», eller «farmor lager de nydeligste lefsene som finnes». 

Det fikk oss til å tenke på hvor utrolig mange skjulte skatter som skjuler seg hos våre besteforeldre. Og hvor viktig det er å ta vare på disse oppskriftene.Reisen startet for snart to år siden, da vi begynte innsamling av oppskrifter hos Ingrid Netland. Hun ga oss sin hemmelige oppskrift på jærgome – en oppskrift hun ikke hadde delt med noen andre! 

Siden den gang har vi besøkt utrolig mange nydelige bestemødre, som har gitt oss både oppskrifter og deres personlige historier

Alle besøkene har resultert i en bok full av nydelige bilder, fine historier, og ikke minst - fantastiske oppskrifter! Vi er sikre på at boka både vil vekke minner fra barndommen, og samtidig inspirere deg til matlaging. 

Nå gleder vi oss til å ta deg med på reisen i kokeboka vår «Farmor si Oppskrift». 


Ingrid Sandvik (27) kommer fra Jæren og jobber til daglig som markedsansvarlig, i tillegg til å være en travel tobarnsmor. Hun har lenge hatt lidenskap for matlaging, og drar stadig på jakt etter ting som ramsløk, sopp og urter i skog og mark. Selv rakk hun aldri å lære lefsebakst fra sin egen farmor, men sammen med Møyfrid Sirevåg og mange andre fantastiske damer, har hun lært både det – og masse annet.Victoria Bergort (24) er også jærbu, selv om hun opprinnelig er fra Sverige. Hun er utdannet fra Fotoskolan STHLM i Stockholm, og jobber til daglig som frilansfotograf og i butikk. Victoria liker å bruke naturlig dagslys når hun fotograferer, og alle de koselige hjemmene vi har besøkt har resultert i nydelige bilder av høy kunstnerisk kvalitet. «Farmor si Oppskrift» er hennes første bildebok.Ved å velge en av pakkene under bidrar du til å støtte prosjektet vår. Som takk sender vi deg boka før den kommer i bokhandelen. Alle som forhåndskjøper boka hjelper oss med å realisere prosjektet, og er med å ta vare på oppskriftene og historiene for kommende generasjoner. 


I et begrenset opplag har vi laget en eksklusiv praktutgave, for deg som er ekstra opptatt av kvalitet og godt håndverk

Praktutgaven lages for hånd på gamlemåte på TS bokbinderi, av Thomas Støyva. Innbindingen er av elegant mørkt skinn og kvalitetspapir, med nydelig gullpreging på omslaget. Retro-designet er inspirert av gamle kokebøker, som etter mange år på kjøkkenbenken fortsatt holder seg godt!  

Vi selger kun 50 nummererte eksemplarer av denne utgaven, og den blir ikke tilgjengelig i bokhandel. Praktutgaven signeres og sendes sammen med handlenett, forkle og våre koselige matkort med motiver fra boka. 
Startskudd.no er en plattform hvor gründere får hjelp fra folket til å sette nye spennende prosjekter ut i live. På norsk kaller vi det for «folkefinansiering»

Vi har alltid hatt lyst å gi ut boka selv, med kreativ frihet og personlig nærhet til boka. Alt fra tekst og fotografering, til design og markedsføring, gjør vi på egenhånd, men til trykkingen av boka trenger vi deres hjelp. Det håper vi å få  gjennom «folkefinansiering» fra dere som har tro på prosjektet vårt. Forlaget Aase & Wiig AS er et nyoppstartet forlag, etablert av Jan Inge Wiig og Ivar Aase fra Klepp i Rogaland. Deres første bokutgivelse var i 2016, med den lokale krimboka «Jernspøkelset». Jan Inge har designet «Farmor si Oppskrift» i samarbeid med Victoria, og sammen med Ivar har han hatt administrativt og redaksjonelt ansvar for prosjektet.  


SPØRSMÅL?

Lurer du på noe om prosjektet eller pakkene, nøl ikke med å kontakte oss!


E-post: farmor@aasewiig.no

Tlf: 936 87 896 


 
Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må logge inn for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Belønninger

1: ÉN KOKEBOK

startskudd.no - 1: ÉN KOKEBOK

Motta én utgave av «Farmor si Oppskrift», rykende fersk rett fra trykkeriet! Gratis frakt.

336 personer har bidratt Begrenset antall: 14 igjen kr 399
Estimert leveranse 14.10.2017

2: SIGNERT KOKEBOK MED HANDLENETT

startskudd.no - 2: SIGNERT KOKEBOK MED HANDLENETT

Motta én signert utgave av «Farmor si Oppskrift» og et praktisk handlenett. Gratis frakt.

15 personer har bidratt Begrenset antall: 135 igjen kr 499
Estimert leveranse 14.10.2017

3: FARMORPAKKEN

startskudd.no - 3: FARMORPAKKEN

Motta én signert kokebok, handlenett, forkle og våre koselige matkort med bilder fra boka. Gratis frakt.

18 personer har bidratt Begrenset antall: 57 igjen kr 699
Estimert leveranse 14.10.2017

4: PRAKTUTGAVE

startskudd.no - 4: PRAKTUTGAVE

I et begrenset opplag har vi laget en eksklusiv praktutgave, for deg som er ekstra opptatt av kvalitet og godt håndverk. Denne er håndlaget, innbundet i elegant mørkt skinn og kvalitetspapir, med nydelig gullpreging på omslaget. Du får også med gratis handlenett, forkle og matkort med motiver fra boka. Gratis frakt.

8 personer har bidratt Begrenset antall: 42 igjen kr 1 299
Estimert leveranse 18.10.2017

5: GAVEPAKKEN

startskudd.no - 5: GAVEPAKKEN

Motta tre signerte utgaver av boka og tre bærenett, og få unnagjort noen julegaver allerede nå. Gratis frakt.

16 personer har bidratt Begrenset antall: 34 igjen kr 1 399
Estimert leveranse 14.10.2017

6: FAMILIEPAKKEN

startskudd.no - 6: FAMILIEPAKKEN

Denne pakken gir deg ti bøker, ti handlenett, ti forklær og mange fine matkort med motiver fra boka. Her sikrer du deg god pris og bøker til hele slekta! Gratis frakt.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 10 igjen kr 5 999
Estimert leveranse 14.10.2017

7: KURSPAKKEN

startskudd.no - 7: KURSPAKKEN

Få hjemmebesøk av Ingrid fra boka, som holder kurs innen lefsebakst (eller annen valgfri takkebakst fra boka) for deg og inntil fire venner. Alle får hver sin bok, handlenett, forkle og fine matkort med motiver fra boka. Her har du muligheten for å lære deg skikkelig tradisjonsrik takkekunst! PS: Kjøper må være bosatt i Rogaland og ha egen takke.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 5 igjen kr 8 999
Estimert leveranse 01.11.2017

Et prosjekt av AASE & WIIG AS, publisert 14.08.2017. AASE & WIIG AS sin nettside. Prosjektet tilhører kategorien Kultur.