Klipp med mening

(Du må akseptere Markedsførings-cookies for å se prosjektvideoen)

Klipp med mening

Vi trenger hjelp til å drifte vår nye pop up-salong. Vil du være med på å få flyktninger ut i arbeid, og dermed inkludere dem i samfunnet vårt?

Innsamlet kr 47 582
50 %
Målbeløp kr 95 000
Givere 187
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 30.10.2017.

Har du lyst til å være en del av løsninga? Med din støtte gir vi flyktninger arbeid, noe som er en av de viktigste forutsetningene for å bli integrert i samfunnet. Du kan bidra ved å gi penger her i denne kampanjen og ved å komme innom salongen vår på Tøyen. Din hjelp holder flyktninger i arbeid.

I 2015, da flyktningkrisen nådde sitt kanskje foreløpige klimaks, var WIDE-INKs grunnlegger Wid Al-Saedy frivillig ved Politiets utlendingsenhet på Tøyen. Siden hun snakker arabisk, ble hun fort en ressursperson for de nyankomne, og hun bidro så godt hun kunne til å gi dem svar på alt de lurte på.

Et av spørsmålene som gikk igjen, var om hun hadde en tråd å avse. Wid, som kom til Norge fra Irak i fem-årsalderen, kjente godt til «threading» – en hårfjerningsmetode som er svært vanlig i Midtøsten, og hvor det eneste redskapet man trenger er en sytråd. Hun forsto at det var et stort behov for hårklipp, og kontaktet flere frivillige frisører som stilte opp. Flere av flyktningene ville imidlertid heller låne frisørredskapene for å klippe selv, og Wid så at de hadde et stort talent. Mange hadde vært frisører i hjemlandet, og fortalte om nedbrente og utbombede salonger som de måtte flykte fra. Da kom idéen om å inkludere disse menneskene i det norske samfunnet gjennom relevant, praktisk arbeid, og WIDE-INK så dagens lys.

Halvannet år senere skal de åpne en pop up-salong på Tøyen Torg, bare et steinkast unna Politiets utlendingsenhet der det hele startet. Salongen skal bli en møteplass for Tøyens innbyggere, hvor mennesker med ulik bakgrunn, alder og livssituasjon kan treffes, og bli kjent med våre nye landsmenn og deres kulturelle tradisjoner. I Midtøsten, der de fleste flyktningene kommer fra, er ikke frisørsalongen kun et sted du går når du skal klippe håret. Det er også et sted du kommer innom for å skravle med naboene over en kopp myntete, eller for å spille brettspill med gamle eller nye kjente. For å skape denne nye møteplassen, trenger initiativtaker WIDE-INK din hjelp! 

For at vi skal kunne "poppe opp" på Tøyen torg (eller et annet sted) får vi høye utgifter, blant annet tilknyttet husleie, og vi trenger derfor hjelp til finansiering. Ditt bidrag betyr veldig mye for oss! I tillegg til bidrag her, kan du også gi din støtte ved å kjøpe våre tjenester.


 Om WIDE-INK og prosjektet

 

WIDE-INK er en organisasjon hvis mål er å bidra til økt selvfølelse,selvstendighet og inkludering blant flyktninger og ungdom i Oslo. Vi jobber med å få disse ut i arbeid, blant annet gjennom drift av ulike pop up-konsepter.Det jobbes i disse dager med å få på plass pop up-frisørvogner, som skal kunne«poppe opp» rundt om i Oslo. Bak organisasjonen står Tøyen-jenta WidAl-Saedy, som har lang erfaring med arbeid med flyktninger. WIDE-INK har organisert pop up-salonger i nabolaget tidligere, under Tøyenfest og Tøyenskjul. Vi er tilknyttet nabolagsinkubatoren Tøyen Unlimited og det sosiale inkubatorprogrammet BOOST REFUGEE, blant annet i regi av Oslo kommune.

 

Følge oss gjerne på Facebook!


Alle bidrag, store som små, settes veldig stor pris på❤


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

150 anonyme

Du må logge inn for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

WIDE-INK AS

Organisasjonsnummer: 918 763 953Adresse
c/o Wid Al-Saedy Kolstadgata 7
-
0652 OSLO


Kontakt
wid@wide-ink.com

Belønninger

Kom og prøv threading!

startskudd.no - Kom og prøv threading!

Threading er en tradisjonell metode for å forme øyenbryn og skjegg ved hjelp av en sytråd. Metoden er vanlig i Midt-Østen, og hos WIDE-CUT kan du bestille behandling fra en ekspert fra området! Bestill i dag - vi kontakter deg for å avtale time!

3 personer har bidratt Begrenset antall: 97 igjen kr 200
Estimert leveranse 27.07.2017

Unn deg en ekte barberopplevelse!

startskudd.no - Unn deg en ekte barberopplevelse!

Bli barbert av dyktige og erfarne barberere som bruker kniven som sitt verktøy! Velger du å bruke WIDE-CUT er du samtidig med på å hjelpe en flyktning i ut i arbeid i sitt nye hjemland. Alle våre frisører har fått arbeidstillatelse, og Wide-Cut er deres mulighet for å bidra i det norske samfunnet. Vi kan ikke tenke oss en bedre form for integrering!

3 personer har bidratt Begrenset antall: 47 igjen kr 300
Estimert leveranse 27.07.2017

Bestill en hårklipp!

startskudd.no - Bestill en hårklipp!

Ta din neste hårklipp på Tøyen! Når du benytter deg av en av Wide-Cut sine tjenester får du ikke bare god og rask service og kvalitet der du er, du får også et godt møte med en av våre flinke frisører og et innblikk i en personlig historie som vil berøre og berike deg. (Hårklipp fra 300)

3 personer har bidratt Begrenset antall: 97 igjen kr 500
Estimert leveranse 27.07.2017

Bestill en pop-up salong til ditt nærområde!

startskudd.no - Bestill en pop-up salong til ditt nærområde!

Vi kommer til din arbeidsplass eller nabolag, stiller opp med utstyr og dyktige frisører. Ansatte, naboer og besøkende får den behandlingen de ønsker - hårklipp, barbering eller threading. Konseptet vårt er: vi tilbyr rimelige og fleksible frisørbehandlinger til norske bedrifter, samtidig som vi sysselsetter nyankommede flyktninger med relevant kompetanse og hindrer svartjobb, men som mangler erfaring fra norsk arbeidsliv. Kort fortalt; hårklipp med mening. Konseptet er som følger: Bedriften betaler for at vi setter opp salongen i nærområdet. Frisørtimen betales av de som får behandling. Ved at vi kommer til dere, slipper ansatte å bruke arbeidlstid på reising. I tillegg er det en happening! Våre frisører er alle grundig opplært, og har i tillegg flyktningbakgrunn og en litt annerledes historie. Det finnes ikke bedre form for inkludering av våre nye landsmenn! (Pris fra 3500)

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 5 igjen kr 3 500
Estimert leveranse 28.07.2017

Nøkkelord


Et prosjekt av WIDE-INK AS, publisert 18.07.2017 03.34. Prosjektet tilhører kategorien Gründer.