startskudd.no - ”Hummer” - Praktbok om hummer og hummerfiske.

”Hummer” - Praktbok om hummer og hummerfiske.

”Hummer” — Norges første kokebok tilegnet kun hummer! Forhåndsbestill nå til rabatterte priser! Veiledende utsalgspris: 599,- Nå: Fra 250,-

Innsamlet kr 34 294
10 %

Prosjektet nådde ikke sitt mål, og pengene er refundert.

Målbeløp kr 340 000
Givere 0
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 31.07.2018.

Les dette først: 

Dette er et folkefinansieringsprosjekt. Vi ønsker å få gitt ut boken på eget forlag. Det innebærer at vi ikke har et stort forlag i ryggen, ei heller et markedsføringsbudsjett. Derfor er vi helt avhengig av entusiastiske støttespillere og jungeltelegrafen for å få spredt ordet, og der trenger vi all den hjelp vi kan få!
Fortell om prosjektet til venner og famile! Tips bestefar som ikke er på internett eller hjelp en tante som ikke vet hva vipps og ikke stoler på kredittkortbruk på internett!

I tillegg er det sånn med folkefinansiering, at det kun blir bok om målsummen nås. Gjør den ikke det, blir det ikke bok, og alle bidragsytere får sine bidrag tilbakeført. Derfor er vi helt avhengig av at alle som har den minste interesse for boka, legger inn bestilling med en gang, og ikke venter på at boken for eksempel blir tilgjengelig i butikk. Klarer vi å få forhåndssalget opp på et respektabelt nivå, vil vi sannsynligvis også kunne få medieomtale, og da ruller ballen fort!

”Hummer” — Norges første kokebok tilegnet kun hummer! 

Høstens gastronomiske høydepunkt er for mange hummeren. I generasjoner har den vært regnet som en av våre fremste råvarer og en eksklusiv delikatesse som på grunn av vår kalde og rene kyst, mangler sidestykke i resten av verden. Det bor like mange tilberedningsmuligheter i en hummer som det er teiner i sjøen i oktober, men likevel ender flesteparten i en kjele med kokende vann.

 

Dessverre finnes det lite informasjon samlet på ett sted for den som er interessert. Det finnes nesten ikke  litteratur på feltet rundt om i verden og i Norge omtrent ingenting. Dette tenker vi å forandre med kokeboken, oppslagsverket og hyllesten ”Hummer”.

 

Matskribent og kokk, Henrik J. Henriksen, tar deg i denne boken med på et dypdykk i hummerens verden og utforsker dens enorme gastronomiske potensiale. Her presenterer han et hundretalls oppskrifter på tilberedning av hummer, så vel som alt av tenkelig passende tilbehør. Her er også et grunnkurs i hummerfiske og alt annet du trenger å vite om Havets kardinal. Det hele er visuelt formidlet av den anerkjente fotografen Jimmy Linus.


Om forfatteren:

 

Henrik J. Henriksen kommer fra femten generasjoner med sjøfolk og er vokst opp mellom teinene til bestefar og og grytene til bestemor. Kokken, foredragsholderen og matskribenten har i tillegg til sin mangeårige spalte ”Matskolen” i a-magasinet med over en million lesere, vært hyppig bidragsyter i blant annet D2 og Matmagasinet Nord. ”Hummer” er Henriksens andre kokebok.


Om boken: 

Hummerboken med smussomslag


Hummerboen uten smussomslag. Boken er bundet inn med tekstil/sjirting, og har et hummeremblem preget inn i stoffet på forsiden. 


Format: 24x28 cm

Antall sider: Ca. 400

Innbinding: Hardcover i sjirting/tekstil med hummer preget i stoffet. 

Papir: 130g Munchen Lynx

Bokblokk: Heftet/Sydd


I boken vil du lære å tilberede hummer på alle tenkelige måter, og forhåpentligvis få lyst til å eksperimentere med nye måter å bruke denne fantastiske råvaren.

I tillegg til å være en fullblods kokebok, vil boken også ta for seg hummer og hummerfiske i et kulturelt og historisk perspektiv.

Du vil også finne morsomme historier, fantastiske bilder og gode råd og tips om hummerfiske i praksis. 


Bilder av bokens grafiske design: Nedlastbar PDF-fil med bokens design:

Prøvebok - Hummer.pdf


Spesialutgaver av boken:

Ved ønske om å støtte prosjektet utover kjøp av boken i standard innbinding, har vi lagt til rette for at man kan kjøpe spesialutgaver av boken. Felles for alle spesialutgavene, er unike bøker av svært høy kvalitet. 

Følgende to alternativer tilbys: 


1. Hummerboken bundet inn for hånd i skinn. 

Bøkene bindes inn for hånd hos bokbinder i Oslo. Vi vil selv plukke ut skinnet som benyttes til hver enkelt bok. Forsiden av boken vil bli preget med et enkelt hummeremblem, og kan etter eget ønske også preges med kjøpers unike fiskernummer eller annen valgfri tekst på forsiden og/eller rygg. 


2. Hummerboken bundet for hånd i skinn av laks, steinbitt og torsk. 

Dette alternativet er begrenset til tre bøker av hver skinntype

Bøkene bindes inn for hånd hos bokbinder i Oslo. Skinnet som benyttes, er fiskeskinn fra villfisk som er blitt benyttet i matproduksjon. Dette er bøker som vil fremstå som usedvanlig flotte - helt uten sidestykke. Disse utgavene kan også etter eget ønske preges med kjøpers unike fiskernummer eller annen valgfri tekst på forsiden og/eller rygg. 


Begge disse alternativene er bøker som vil egne seg bedre som praktbok på salongbordet, enn bruksbok på kjøkkenet. Derfor vil kjøpere av begge disse alternativene, også få med en bok i standard innbinding. 

I tillegg er gaveeske for begge bøkene og frakt med sporing i Norge inkludert i prisen. 


Hummerkurs med Henrik J. Henriksen:

Lyst til å lære tilbredning av hummer fra A til Å? 

Som et siste alternativ, tilbyr vi kjøp av boken inkludert kurs i tilbredning av hummer med Henrik J. Henriksen. 

Prisen inkluderer to signerte eksemplarer av boken med gaveeske og hummerkurs for to personer inkludert råvarer.  

Dette alternativet er begrenset til 10 kurs. 


Bokens pris:

Det koster penger å trykke bøker. Det koster enda mer å trykke bøker av høy kvalitet. Vi har valgt å være kompromissløse i valget av kvalitet på materialene i boken, og som et resultat av dette, vil boken - i butikk - koste omtrent det samme som en hummerteine - uten tau og blåser.

Men i motsetning til en hummerteine, vil du aldri måtte bekymre deg for at boken forsvinner uten et spor. Du vil aldri måtte stripse igjen boken for å kontrollere om hyttenaboen har smuglest i ly av nattemørket. Ei heller vurdere montering av viltkamera foran bokhylla på kjøkkenet. Og hvis boken faktisk skulle forsvinne, er det definitivt ikke sønnavinden som har trukket den ut på dypet, der den stod på grunna med blåser med alt for høy oppdrift.

Denne boken vil du ha glede av så lenge du fisker og spiser hummer. 

De første 900 som bestiller, får boken til rene gi-bort-prisen: 250 kroner. Deretter vil bokens pris øke til 300 kroner i en begrenset periode, før endelig pris på forhåndssalg blir 400 kroner. 

Veiledende pris i butikk blir 599. 


Mål for forhåndssalg:

For at bokprosjektet skal realiseres, er vi nødt til å forhåndsselge nok bøker til å dekke kostnadene knyttet til et minimumsopplag som gjør trykking regningssvarende. Vi har regnet oss frem til 1300 eksemplarer som minste opplag for gjennomføring. 

Disse kostnadene fordeler seg på fotograf, grafisk designer, råvarer til bruk i oppskriftene og trykkerikostnader. 

Hva skjer dersom målsummen ikke nås?

Dersom målsummen ikke nås, vil alle som har forhåndsbestilt boken få sine bidrag tilbakeført fra DNB.
Prosjektet realiseres kun dersom forhåndssalget når eller overgår målsummen. Inntil målsummen eventuelt nås, vil alle bidrag stå på en konto kontrollert av DNB. 

Når leveres boken?

Vi har allerede avtaler på plass med trykkeri, og tar sikte på å levere boken til hummersesongen 2018. 

Hvordan leveres boken? 

Boken kan enten hentes i Oslo, eller sendes med sporing i Norge. 

Ved levering vil det tilkomme fraktkostnad på 100-140 kroner avhengig av mottakers bostedadresse.

Vi skulle veldig gjerne tilbudt frakt i Norge inkludert i prisen. Dessverre er kostnadene ved å sende en bok av denne størrelsen for store til at det lar seg gjøre, og vi håper på forståelse for dette. 

Boken kan også sendes til resten av verden etter avtale. 

Hvem står bak prosjektet? 

I tillegg til Henrik J. Henriksen, er også Eivind Bentzen Sand initiativtaker til prosjektet. 

Bokens fotograf: Jimmy Linus. 

Grafisk design: Camilla Dingsøyr. 

Har du spørsmål? 

Ta kontakt med Henrik på henrikhenriksen1@mac.com

eller Eivind på eivindbs@gmail.com. 


Ingen givere hittil. Bli den første til å bidra!

Du må logge inn for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Belønninger

Bidra med 50 kroner til prosjektet

Vil du støtte prosjektet uten å kjøpe boken, kan du gjøre det her. En heldig bidragsyter vil få et signert eksemplar av boken.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 10000 igjen kr 50
Estimert leveranse 01.10.2018

Hummerboken 250 kroner

Begrenset til 900 eksemplarer. Hummerboken til 250 kroner. Pris: 250 kroner. Boken kan enten hentes i Oslo eller sendes med sporing i Norge. Ved sending, vil det tilkomme frakt fra 100-140 kroner avhengig av mottakers bostedsadresse. Veiledende pris: 599,-

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 900 igjen kr 250
Estimert leveranse 01.10.2018

Hummerboka 300 kroner

startskudd.no - Hummerboka 300 kroner

Ett eksemplar av hummerboka til 300 kroner. Boken kan enten hentes i Oslo eller sendes med sporing i Norge. Ved sending, vil det tilkomme fraktkostnad på 100-140 kroner avhengig av mottakers bostedsadresse. Veiledende pris: 599,-

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 1000 igjen kr 300
Estimert leveranse 01.10.2018

Signert utgave av hummerboken med gaveeske - 450 kroner

startskudd.no - Signert utgave av hummerboken med gaveeske - 450 kroner

Begrenset antall. Ett eksemplar av hummerboken signert forfatteren. Valgfri hilsen. Prisen inkluderer gaveeske. Pris: 450 kroner. Boken kan enten hentes i Oslo eller sendes med sporing i Norge. Ved sending, vil det tilkomme fraktkostnad på 100-140 kroner avhengig av mottakers bostedadresse.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 50 igjen kr 450
Estimert leveranse 01.10.2018

Pakke: 10 bøker

[]

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 10 igjen kr 2 500
Estimert leveranse 01.10.2018

Håndbundet utgave av hummerboka i skinn

Håndbundet utgave av hummerboka i skinn. Boka bindes inn hos bokbinder i Oslo. Unik bok av svært høy kvalitet. Boken kan etter ønske preges med kjøpers unike fiskerinummer eller annen valgfri tekst på forsiden og/eller ryggen av boken. Prisen inkluderer gaveeske, ett eksemplar av hummerboka i standard innbinding og frakt i Norge med sporing.

Bli den første som velger denne belønningen kr 3 500
Estimert leveranse 01.10.2018

Håndbundet utgave av hummerboken i torskeskinn

startskudd.no - Håndbundet utgave av hummerboken i torskeskinn

Begrenset til tre eksemplarer. Hummerboken bundet inn for hånd i torskeskinn. Boken bindes inn hos bokbinder i Oslo. Prisen inkluderer gaveeske, ett eksemplar av hummerboka i ordinær innbinding og frakt med sporing i Norge.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 3 igjen kr 7 950
Estimert leveranse 01.10.2018

Håndbundet utgave av hummerboka i steinbitskinn

startskudd.no - Håndbundet utgave av hummerboka i steinbitskinn

Begrenset til tre eksemplarer. Hummerboken bundet inn for hånd i steinbittskinn. Boken bindes inn hos bokbinder i Oslo. Prisen inkluderer gaveeske, ett eksemplar av hummerboka i ordinær innbinding og frakt med sporing i Norge.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 3 igjen kr 7 950
Estimert leveranse 01.10.2018

Håndbundet utgave av hummerboken i lakseskinn

startskudd.no - Håndbundet utgave av hummerboken i lakseskinn

Begrenset til tre eksemplarer. Hummerboken bundet inn for hånd i lakseskinn. Boken bindes inn hos bokbinder i Oslo. Prisen inkluderer gaveeske, ett eksemplar av hummerboka i ordinær innbinding og frakt med sporing i Norge.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 3 igjen kr 7 950
Estimert leveranse 01.10.2018

Hummerkurs med Henrik J. Henriksen.

startskudd.no - Hummerkurs med Henrik J. Henriksen.

Bli en ekspert på tilbredning av hummer! Hummerkurs med Henrik J. Henriksen. Prisen inkluderer kurs med råvarer for to personer, samt to signerte eksemplarer av hummerboken.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 10 igjen kr 12 000
Estimert leveranse 01.10.2018

Nøkkelord


Et prosjekt av Kardinal forlag eivind bentzen sand, publisert 28.11.2017 21.00. Prosjektet tilhører kategorien Kultur.