startskudd.no - Grønne asylmottak

Grønne asylmottak

Vi er en frivillig arbeidsgruppe som initierer dyrkeprosjekter ved asylmottak i Norge. Å stikke fingeren i jorda er bra for kropp og sinn!

Innsamlet kr 12 480
24 %
Målbeløp kr 50 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 73
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 16.04.2017.

Refugee Greenspace Initative jobber for å gi flyktninger en grønnere ventetid. I år samarbeider vi med beboerne på Ila mottak i Oslo, hvor vi skal etablere en stor hage hvor de kan dyrke sine egne grønnsaker. Vi trenger din hjelp til innkjøp av utstyr som pallekarmer, jord og frø! Sammen har vi kalt prosjektet Farmers Without Borders. 


Hvorfor "grønne asylmottak"?

Ventetiden på asylmottak kan for mange være lang, og mange mottak bærer preg av midlertidighet. Vi tror at å stikke fingeren i jorda er godt for kropp og sinn, og ikke minst at det kan øke trivsel og velvære. Det å være ute i frisk luft og drive med noe praktisk, som også gir spiselige resultater, kan bidra til positive opplevelser. I tillegg ønsker vi å leke oss med innendørs LED-lys fra LEDhouse som gjør at dyrkesesongen kan vare hele året og vi kan teste ut spennende grønnsaker som normalt ikke ville tålt norske forhold. 


Hva skal vi dyrke

I bakhagen på Ila er det ikke så altfor mye sol, derfor behøver vi et veksthus for å få til skikkelige grønnsaker der. Vi er med i frø-nettverk som gir oss tilgang til mange spennende planter og grønnsaker. 

 

Hvorfor skal du bidra?

De fleste av oss ønsker jo å hjelpe, men det er vanskelig å vite hvordan. Ved å hjelpe oss, er du med på å bygge lavterskel-tilbud, som kommer i gang med en gang, og som har umiddelbar effekt.

Du kan følge arbeidet vårt på Instagram: refugeegreenspace, eller bli med i Facebookgruppen Refugee Greenspace Initiative, hvor bilder fra arbeidet deles. 


Hva går pengene til

For å få til skikkelig grønnsaksdyrking som gir god avl trenger vi veksthus, pallekarmer, jord, frø og hagespader. 

Vi ønsker å bygge solide veksthus, og med 20.000,- for to stk. er vi på god vei. 

Oslo Husgartnere er med på laget og kan gi oss gode priser på LED-lamper som gjør at vi kan prøve oss på spennende prosjekter også innendørs. Vi ønsker gjerne å bruke 10.000,- på slike - som også gir gode effekter på sinnsstemningen!

Jord, spader, frø og pallekarmer vil vi bruke ca. 15.000,- på og så ønsker vi å ha 5000,- til dekorative lykter og materialer til å bygge en pizza/naan-ovn. 


Hvem er vi

Vi er en frivillig arbeidsgruppe på 10 stk. som jobber for at mennesker i mottak skal ha tilgang til grøntarealer rundt seg. Vi initierer og holder kontakten med mottaksledelsen, og tilrettelegger for samarbeid med beboerne. Vi har bakgrunn innen folkehelse, natur- og miljø, forretningsutvikling, politikk og dyrking - en sammensatt gruppe som utfyller hverandre. Les gjerne mer om oss og vårt nettverk på nettsiden vår refugeegreenspace.org

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

70 anonyme

Du må logge inn for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Belønninger

Nøkkelord


Et prosjekt av Socrith, publisert 21.03.2017 00.00. Socrith sin nettside. Prosjektet tilhører kategorien Veldedighet.