Gi tegnefilmen om Rudy liv!

(Du må akseptere Markedsførings-cookies for å se prosjektvideoen)

Gi tegnefilmen om Rudy liv!

Rudy er en gutt som elsker å løpe, hoppe og klatre i trær. Hva skjer når han får epilepsi? Må han slutte med alt han synes er gøy?

Innsamlet kr 8 648
5 %
Målbeløp kr 150 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 27
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 06.01.2018.


Tegnefilm basert på boken Rudy og Lynmonsteret

Boken Rudy og Lynmonsteret er laget av Endre Lund Eriksen og Endre Skandfer, i samarbeid med Norsk Epilepsiforbund. Den handler om den viltre gutten Rudy, som må gjenvinne tryggheten etter å ha fått et epileptisk anfall. Foruten å gi en god leseopplevelse til barn, er boken et godt rammeverk for samtale om epilepsi med de minste. Vi vil nå lage en tegnefilm basert på boken, slik at historien kan nå ut til enda flere. 


Hvem er vi?

Norsk Epilepsiforbund er en uavhengig og landsdekkende organisasjon for mennesker med epilepsi og pårørende. Vi jobber med bl.a. informasjonskampanjer, rådgivning, forskningsstøtte og interessepolitisk påvirkning, med det formål å kunne sikre mennesker med epilepsi og pårørende gode og trygge liv på tross av diagnosen. 

Endre Lund Eriksen er forfatteren bak bøker som Pitbullterje, Alvin Pang og Den sommeren pappa ble homo. Endre Skandfer er illustratør og animatør som har jobbet med en rekke norske film- og TV-produksjoner, som Kaptein Sabeltann, Elias og Kurt blir grusom. Sammen, har Eriksen og Skandfer stiftet animasjonsfirmaet Fabelfjord, som blant annet står bak Dunderly-universet.


Hvorfor gjør vi dette?

Delvis, gjør vi dette fordi Rudy er en kul type, som fortjener å bli livet opp. Dette skal nemlig bli en engasjerende film for alle barn, uansett om de er berørt av epilepsi eller ikke. Likevel, tror vi at Rudy på film kan bety spesielt mye for de barna som må leve med denne sykdommen, eller har nærpersoner som lever med den. 


De som får sitt første epileptiske anfall er sjeldent forberedt på dette, og frykten for at man skal få et nytt kan fort bli altoverskyggende. I Epilepsiforbundet har vi erfart at kunnskap om sykdommen er en viktig faktor for å gjenvinne tryggheten i hverdagen. Epilepsi er imidlertid et komplisert tema, som det kan være vanskelig å forklare godt overfor barn. Endre Lund Eriksen har klart kunststykket å fortelle om epilepsi på barns premisser, ved hjelp av en engasjerende hovedkarakter, en god historie, og ikke minst Endre Skandfers flotte tegninger.Filmen om Rudy og Lynmonsteret skal være åpent tilgjengelig på youtube for alle norske IP-adresser. På den måten vil skoler, barnehager og barnefamilier fritt kunne bruke den som et utgangspunkt for samtaler om epilepsi med barn. 
Hva går pengene til?

Alle pengene som samles inn vil gå uavkortet til filmproduksjonen. Å lage animasjonsfilm er en dyr og tidkrevende prosess, og  vi har høye ambisjoner for filmens kvalitet. Dersom vi klarer å slå innsamlingsmålene, gir det oss bare mer mulighet til å jobbe med detaljene i filmen, og gjøre den enda finere.


Når er filmen ferdig?

Filmen er forventet ferdig senhøstes 2018. Den første måneden vil filmen kun kunne ses av bidragsytere i denne kampanjen. Deretter vil den legges ut for visning for norske IP-adresser på youtube. 


Jeg har bidratt. Når får jeg belønningen min?

De fleste belønningene blir sendt ut i måneden etter at kampanjen avsluttes 6. januar. Vi sender imidlertid ut belønningen med en usignert "Rudy og Lynmonsteret"-bok i tide til jul. Bidra innen 13. desember dersom du ønsker denne. 


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

10 anonyme

Du må logge inn for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

NORSK EPILEPSIFORBUND

Organisasjonsnummer: 971 277 696Adresse
Karl Johans gate 7
-
0154 OSLO


Kontakt
Jørn Sibeko

Belønninger

Tusen takk!

Ønsker du å gi et lite bidrag? Det setter vi stor pris på!

9 personer har bidratt Begrenset antall: 9991 igjen kr 50
Estimert leveranse 06.01.2018

Få et eksemplar av "Rudy og Lynmonsteret"

Du får et eksemplar av boken, fritt tilsendt. Kanskje du kjenner noen som ville blitt glad for boken i gave?

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 50 igjen kr 150
Estimert leveranse 15.01.2018

Se filmen før alle andre

I måneden etter at filmen er ferdig, vil den kun være tilgjengelig for bidragsytere. Vil du være først ute? Velg denne belønningen.

1 person har bidratt Begrenset antall: 9999 igjen kr 250
Estimert leveranse 31.10.2018

Signert trykk og tidlig tilgang til filmen

startskudd.no - Signert trykk og tidlig tilgang til filmen

Vi sender deg et signert og nummerert trykk av Rudy, Leonora og Lynmonsteret. Bildet er i stående A3-format. I tillegg, får du eksklusiv tilgang til filmen i måneden etter ferdigstillelse.

3 personer har bidratt Begrenset antall: 97 igjen kr 500
Estimert leveranse 01.02.2018

Signert bok og tidlig tilgang til filmen

Vi sender deg en bok signert av Endre Lund Eriksen og Endre Skandfer. I tillegg, får du eksklusiv tilgang til filmen i måneden etter lansering.

2 personer har bidratt Begrenset antall: 248 igjen kr 500
Estimert leveranse 01.02.2018

Originaltegning fra Endre Skandfer

Få en originaltegning av Rudy fra Endre Skandfer selv.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 3 igjen kr 5 000
Estimert leveranse 01.03.2018

Navne-/ logokreditering i sluttekst

Vil du krediteres med navn eller firmalogo ved slutten av filmen? Dette størrelsesjusteres etter bidragets størrelse. Minste bidrag for å få kreditering er 15000 kroner. For større bidrag kan man legge inn valgfritt beløp ved å trykke på "Bidra nå"-knappen.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 100 igjen kr 15 000
Estimert leveranse 31.10.2018

Nøkkelord


Et prosjekt av Norsk Epilepsiforbund, publisert 06.12.2017 12.00. Norsk Epilepsiforbund sin nettside. Prosjektet tilhører kategorien Kultur.