Friluftshus på Storesand

Storesand er en unik plass i Ytre Hvaler nasjonalpark. Bygningene er slitne og trenger en oppgradering - bli med og bidra til et friluftshus!

Innsamlet kr 28 920
289 %
Målbeløp kr 10 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 95
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 30.06.2017.

Storesand på Hvaler er et unikt sted. Her finner du en tradisjonsrik teltplass, en liten strandkafé, flott badestrand, turmuligheter, store naturverdier og kulturminner i skjønn forening. Dette er også det mest besøkte området i Ytre Hvaler nasjonalpark.

Vi henvender oss til deg som kommer for å bade, gå tur, sove i telt, nyte ro og fred og oppleve den flotte naturen Hvaler har å by på. Vi ønsker å oppgradere bygningene på stedet, til et friluftshus som alle som er innom Storesand har glede av. Firmaer i Østfold utfordres til å være med!


Det nye bygget skal være 

... et samlingspunkt for aktivitet, informasjon og friluftslivsopplevelse, året rundt

... en innfallsport til Ytre Hvaler nasjonalpark

... et servicebygg, med toalett, dusj og kiosk, for de som besøker plassen

...et spennende bygg som er vakre Storesand verdig.

Vi ønsker oss et naturtilpasset bygg som sørger for at Storesand også i framtiden forblir et sted der friluftslivet står i fokus. Så langt har vi fått inn 5,6 millioner kroner, men trenger fortsatt hjelp for å komme i mål. 

Om noen firmaer ønsker å sponse bygget utover denne kampanjen hører vi mer enn gjerne fra dere! Send oss en mail så tar vi en prat.  


Modellen av friluftshuset på Storesand er under arbeid. I fugleperspektiv ser man ned på den lune plassen mellom de to byggene - som begge er vendt mot den store stranda og havgapet utenfor. Det største bygget skal romme formidling av naturen og friluftsmulighetene i nasjonalparken, sammen med en café og kiosk. I tilbygget blir det sanitæranlegg og lager for utstyr. Skissene er tegnet av arkitektfirma enger/nordin og Rede arkitekter.


På Storesand kan du bo i og oppleve Ytre Hvaler nasjonalpark.Under ly av furutrærne kan du telte, helt fritt for biler og campingvogner.

Storesand har lange tradisjoner som bade- og teltplass. Visjonen er et friluftshus som ivaretar det enkle friluftslivet, samtidig som det blir et spennende sted å besøke året rundt. 


Bygningene på Soresand er fra 80-tallet og trenger en oppgradering. Planen er å rive det gamle og bygge nytt, uten at fotavtrykket blir større. Vi har gode folk på laget  - for å gi bygget en form tilpasset landskapet og energi- og miljøløsninger som er nasjonalparken verdig.


Teltplassen driftes av en gjeng frivillige entusiaster. Ingen av dem tjener penger på innsatsen - alt går tilbake til drift av teltplassen.


Bo i og opplev Norges første marine nasjonalpark. Et friluftshus løfter stedet ytterligere - bli med!


Vi har fått flere viktige bidrag, bl.a. har Sparebankstiftelsen DNB gitt oss 2,5 millioner kroner. Men vi trenger fortsatt hjelp for å komme helt i mål, og håper de som er glad i Storesand vil bidra.

Pengene vi får inn vil uavkortet gå til Storesand-prosjektet og arbeidet med å få på plass friluftshuset. Samtidig vil ditt bidrag gjøre det mer sannsynlig å få penger fra andre steder - jo flere som bidrar, desto flere vil være med! 

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

40 anonyme

Du må logge inn for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Oslofjordens Friluftsråd

Organisasjonsnummer: 971454415Adresse
Vaterlandsveien 23
-
3470 SLEMMESTAD


Kontakt
oslofjf@online.no

Belønninger

Facebook-utfordringen!

startskudd.no - Facebook-utfordringen!

Hvis bare 1 000 av OFs 10 000 facebookvenner bidrar med en 10'er, når vi lett målet om å samle inn 10 000 kr til friluftshuset!! Tar du utfordringen? Belønningen er en personlig takk på facebooksiden vår! ;)

16 personer har bidratt Begrenset antall: 984 igjen kr 10
Estimert leveranse 15.08.2017

Gi 100 kroner og vær med i trekningen av en overnatting på kystledhytta Homlungen

startskudd.no - Gi 100 kroner og vær med i trekningen av en overnatting på kystledhytta Homlungen

For hver gang du gir 100 kroner teller det som "et lodd" på en overnatting på Homlungen. Trekningen gjøres høsten 2017.

29 personer har bidratt Begrenset antall: 71 igjen kr 100
Estimert leveranse 30.09.2017

En overraskelse på åpningsfesten for friluftshuset!

startskudd.no - En overraskelse på åpningsfesten for friluftshuset!

I tillegg til å være med i trekningen av en overnatting på Homlungen, får du ved å gi 300 kr en spesiell overraskelse på åpningsfesten for friluftshuset. Hva kan det være? Den som bidrar får se!

6 personer har bidratt Begrenset antall: 24 igjen kr 300
Estimert leveranse 01.09.2019

Få navnet på veggen i det nye friluftshuset

startskudd.no - Få navnet på veggen i det nye friluftshuset

Støtter du friluftshuset med 1000 kroner skal vi sørge for at du eller din bedrift får navnet på veggen.

1 person har bidratt Begrenset antall: 9 igjen kr 1 000
Estimert leveranse 01.09.2019

Nøkkelord


Et prosjekt av Oslofjordens Friluftsråd, publisert 07.04.2017 00.00. Oslofjordens Friluftsråd sin nettside. Prosjektet tilhører kategorien Kultur.