Finn Skatten På Sykehuset

(Du må akseptere Markedsførings-cookies for å se prosjektvideoen)

Finn Skatten På Sykehuset

Spillet gir underholdning og avledning til barn og unge som er innlagt på sykehus.

Innsamlet kr 400
0 %
Målbeløp kr 125 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 2
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 23.09.2020.

Vi ønsker å utvikle et stedbasert spill på tvers av plattformer for barn og unge voksne som over lengre tid er innlagt på sykehus. Spillet har tittelen “Finn Skatten På Sykehuset”. Spillet gir primært underholdning og avledning for innlagte barn og unge voksne, men tilby så mye mer.


Mange barn og deres familier kjenner på følgene av ensomhet og isolasjon som gjerne oppstår ved lange sykehusopphold - barna har problemer med å bli motivert for fysioterapi og opptrening. Dette fører igjen til at barnas foreldre blir bekymret; helsepersonell må bruke tid til å berolige foreldrene og arbeide for å øke motivasjonen til pasienten.

  • Spillet vårt gir emosjonell støtte og er distraherende fra sykehushverdagen. Dette bidrar til å redusere angst og stress hos barn.
  • Spillet vårt gir underholdning og bekjemper kjedsomhet i lange behandlingstimer, lengre opphold og etter at besøkstid er avsluttet. I tillegg er det en aktivitet som hele familien kan delta i.
  • Å spille spill gir barn på sykehus en følelse av normalitet, noe som er veldig viktig under en utfordrende medisinsk reise.
  • Spillet vårt krever brukermedvirkning, og dette fører til mindre persepsjon av smerter på sentralt hjernenivå, ikke bare for å hjelpe pasienter med smertebehandling, men også gjøre vanskelige prosedyrer lettere for sykehuspersonalet.
  • Spillet vårt lar fysioterapeuter utnytte pasientenes funksjonelle evner på morsomme og nye måter og kan foreskrive mindre smertestillende medisiner.

Ethvert sykehus i Norden og Europa arbeider aktivt for å forbedre pasientbehandlingen. Gamification kan være et viktig bidrag for å forbedre sykehusopplevelsen og elbredelsesprosessen.

De siste årene har det vært økt fokus på tilrettelegging for barn og unge voksne på sykehus.


Sykehuset som sanntidsbakgrunnEr det gratis å spille spillet?
Ja, spillet vil alltid være gratis å laste ned og spille for barn og unge voksne på alle sykehus i Norge, inkludert eventuelle nødvendige oppdateringer.


TEKNOLOGI

Den nye teknologien vår er basert på AR Foundation (ARCore - Android og ARKit for IOS). Softwaren lar telefonen eller nettbrettet forstå og spore sin posisjon i forhold til verden (seks frihetsgrader).


Spillets miljøforståelse gjør at telefonen kan oppdage størrelsen og plasseringen av flate horisontale arealer som gulv, vegger og møbler som bord.

Dette betyr at brukeren vil se spillobjektene på selve sykehuset.


97% av barna på norske sykehus har tilgang til telefon eller nettbrett.

Barna vil være veldig engasjert i spillet fordi sykehuset benyttes som et realistisk bakteppe i sanntid.


OM XTEND OSLO
XTEND produserer og distribuerer topp moderne XR (Extended Reality) for helsetjenester. Vi fokuserer på å designe, implementere og opprettholde neste generasjons stedsbasert gamification. Dette bidrar til å redusere stress og angst til pasientene. Det kan også bidra til å forbedre driften og arbeidsflyten i organisasjonen, og ha positive innvirkninger på trivselen til pasienter og besøkende.

Om Huibert de Jong (prosjektleder, hoveddesigner og utvikler): Han er grunnleggeren av XTEND. Han studerte “Samfunn og oppførsel” i Nederland og er en erfaren designer, utvikler og en sertifisert interaktiv kommunikasjonsspesialist. Han jobbet 9 år for Universitetet i Tromsø som kommunikasjonsrådgiver og senioringeniør.

Heretter var han prosjektleder og hoveddesigner av prosjektet ARIM (Augmented Reality In Museums) i 2018 og 2019 og utviklet 3 augmented reality-applikasjoner for Vikingship museum.

Målgruppen for den tredje applikasjon var barn mellom 9 og 13 år. Etter endt universitet i Oslo gjorde en brukertest og intervjuet de deltagende barna, og konklusjonen var at 97% av de intervjuede barna var veldig positive til søknaden deres. For mer info, besøk http://arim.tech.

HVORDAN VI STARTED MED SPILLET
På grunn av suksessen med barna bestemte vi oss for  å bruke den nye teknologien til å utvikle et spill for å gjøre barnas opphold på sykehus mer behagelig.

Kostnadene for å betale for all utvikling og design er totalt 125000 nok. Dette er mulig fordi vi holder kostnadene så lave som mulig, og vi er veldig erfarne med AR-teknologien. For dette budsjettet utvikler vi spillet med totalt 5 spillkarakterer og 3 forskjellige nivåer. Dette garanterer lang spilletid på sykehus.  Spillet vil alltid være gratis å laste ned og spille for barn og unge voksne på alle sykehus i Norge, inkludert eventuelle nødvendige oppdateringer.

Vi sørger for at løsningene blir testet og tilpasset sykehusets krav, samtidig som vi tilfredsstiller lover, standarder og normer, inkludert personvern- og sikkerhetsbestemmelsene til Helse Sør-øst.

Ditt bidrag vil hjelpe oss med å gi underholdning og distraksjon til barna og unge voksne på norske sykehus.


UNGDOMSRÅDET
XTEND signerte en innovasjonskontrakt med Sunnaas sykehus og de teknologiske oppsett- og designkonseptene er laget i samarbeid med Sunnaas sykehus. Designkonseptene for spillet er godkjent av ungdomsrådet på sykehuset. Vi vil samarbeide tett med Sunnaas sykehus for utvikling og testing av spillet.

Huibert de Jong jobber sammen med Daniel Gohil, den samme utvikleren som han jobbet med for Vikingship museum i 2018 og 2019. Sammen danner de et profesjonelt utviklingsteam i alle fasetter av utviklingsprosessen.


De jobber også tett med:
Sveinung Tornås – innovasjonssjef Sunnaas sykehus,
Lene Mosberg - prosjektleder og kontaktperson barn og ungdområdet
og Øystein Balstad – Informasjonssikkerhetsleder


TIDSPLAN
Oktober 2020 till og med januar 2021: Utvikling
Februar 2021: brukertesting
1. mars 2021: Spillet vil være gratis å laste ned for barn og unge voksne på sykehus  i Google Play og Itunes butikk.

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må logge inn for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

150000 kr
Vi utvikler spillet med totalt 5 spillkarakterer og 4 forskjellige nivåer.
175000 kr
Vi utvikler spillet med totalt 6 spillkarakterer og 5 forskjellige nivåer.
200000 kr
Vi utvikler spillet med totalt 7 spillkarakterer og 6 forskjellige nivåer.

Belønninger

Hallo Of Fame (personer)

startskudd.no - Hallo Of Fame (personer)

Ditt navn vil være i vår HALL OF FAME. Dette vil være i appen og på hjemmesiden vår.

1 person har bidratt Begrenset antall: 39 igjen kr 300
Estimert leveranse 01.03.2021

Augmented plakat

startskudd.no - Augmented plakat

Plakaten vil bli levende hvis du laster ned appen og bruker den med telefonen eller nettbrettet.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 100 igjen kr 1 000
Estimert leveranse 01.03.2021

Augmented hefte

startskudd.no - Augmented hefte

Hefte (min. 8 sider) blir animert hvis du laster ned appen og bruker den med telefonen eller nettbrettet.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 100 igjen kr 2 500
Estimert leveranse 01.03.2021

Hall Of Fame (selskaper)

startskudd.no - Hall Of Fame (selskaper)

Din firmalogo med lenke til hjemmesiden din i vår HALL OF FAME. Dette vil være i appen og på hjemmesiden vår.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 20 igjen kr 7 500
Estimert leveranse 01.03.2021

Et prosjekt av XTEND AS, publisert 01.09.2020. Prosjektet tilhører kategorien Gründer.