startskudd.no - Fellesboden.no

Fellesboden.no

Vi nordmenn bruker over 15 mrd. kr årlig på sportsutstyr. Bidra i kampen for klima og miljø, ved å redusere vårt økologiske fotavtrykk.

Innsamlet kr 20 509
41 %
Målbeløp kr 50 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 38
Dager igjen
Bidra nå

Prosjektet ble avsluttet 30.09.2018.


Fellesboden er en app som skal gjøre det lettere for folk å dele på det man eier enten det er verktøy, sportsutstyr eller andre husholdningsartikler. Vi har alle sammen noe som ligger og støver bort på et loft eller i en bod. Mye av dette har vi vansker med å kvitte oss med, fordi det kanskje kommer til nytte en gang. (Eks. barnepulker)


Fellesboden skal gjøre det lettere å lage nettverk mellom venner, naboer og andre personer som deler interessene dine. Måten det skal fungere på, er som følger; Du har behov for å fjerne noen trær på tomten din. Dette er første og sannsynligvis siste gang på lenge at det vil være et behov. Du søker opp på Fellesboden og finner ut at naboen har en liggende. Du forespør bodfelleskap, fremfor å leie den. 


Heldigvis så har naboen planlagt en tur til Danmark med ungene i sommer. Han har enda ikke kjøpt seg sykkel og ser at du har en liggende i boden din. Han takker ja til bofelleskap, da sykkelen din vil være tilgjengelig for han når han måtte ønske det. 


SpleiseDu ønsker å kjøpe en barnepulk i vinter, men vet at det er dyrt. Derfor spør du kompisene dine om de ønsker å kjøpe en sammen med deg, da de planlegger kids i nær fremtid. Du sier at du kan betale halvparten og legger ut en "budrunde". Her velger du om alle skal betale et satt beløp, eller om det er valgfritt innskudd. 


Når prisen er oppnådd, genererer Fellesboden en kontrakt mellom deg og de andre andelseierne som sier noe om eierandel, vedlikehold, hvem som har den fysisk hos seg osv. Dette gjøre sammen med en betalingsløsning som feks. Vipps. Leie


Om du ikke har mulighet til å inngå bodfelleskap, så vil det være satt opp en leiepris. På alle avtaler (låne/dele, spleise eller leie) vil det være vurdering etter at utstyret er levert tilbake. Dette vil være en ekstra forsikring som sikrer at folk låner ut bra vedlikeholdt utstyr og at lånetaker behandler det bra. Det vil være opp til hver enkelt hvordan de velger å taksere utstyret sitt. Fellesboden vil ta en prosentsats av førstegangsopplasting, basert på denne prisen. Legger man ut en pulk til 11.000kr, vil det eks koste 1% av dette å legge den ut. 


Videre er tjenesten gratis og man velger selv utleiepris og hvem man vil inngå bofelleskap med. 


Velger man å taksere utstyret sitt lavere enn antatt verdi, vil dette også gjøre at forsikringspremien vil være deretter og man får mindre igjen ved skade. Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må logge inn for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Belønninger

Få navnet sitt blant bidragsyterne

Givere vil få navnet sitt blant bidragsytere

9 personer har bidratt Begrenset antall: 91 igjen kr 150
Estimert leveranse 15.08.2018

Få denne strøkne T-skjorten i gave! (svart eller hvit)

startskudd.no - Få denne strøkne T-skjorten i gave! (svart eller hvit)

Betal 500 og få en t-skjorte i retur!

11 personer har bidratt Begrenset antall: 9 igjen kr 500
Estimert leveranse 31.10.2018

1000

startskudd.no - 1000

Bli en av beta-brukerene våre. Vær med og test de første versjonene og appen og kom med tilbakemeldinger

1 person har bidratt Begrenset antall: 19 igjen kr 1 000
Estimert leveranse 30.09.2018

Være med å utforme ideen, før vi lager betaversjonen

Bli med med dine ideer til prosjektet slik at vi får den beste plattformen for alle!

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 5 igjen kr 3 000
Estimert leveranse 15.09.2018

Et prosjekt av Fellesboden.no tore breisteinslien rosland, publisert 19.06.2018. Prosjektet tilhører kategorien Gründer.