Et prosjekt for fødselsskadede kvinner i Etiopia

(Du må akseptere Markedsførings-cookies for å se prosjektvideoen)

Et prosjekt for fødselsskadede kvinner i Etiopia

Fødselskadene oppstår fordi kvinnen ikke har tilgang til fødselshjelp som for eksempel keisersnitt når komplikasjoner oppstår i fødselsforløpet

Innsamlet kr 27 066
54 %
Målbeløp kr 50 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 19
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 28.05.2018.

Hva er fødselsskader?

Fødselsskadene såkalt fødselsfistler, oppstår når barnet setter seg fast i bekkenet fordi bekkenet er for smalt, barnet ligger i feil posisjon eller barnet er for stort til at en normal fødsel er mulig. Barnet blir da stående å presse mot vevet i bekkenet til blodtilførselen stopper, vevet dør og det oppstår et hull mellom vagina og blære og/eller vagina og tarm. 

Om The Ethiopia Fund

The Ethiopia Fund er en frivillig organisasjon hvor 100% av alle donasjoner går direkte til formålet. Alle administrasjons kostnader blir dekket av styret. Prosjektet er registrert i innsamlingskontrollen.

Styret består av: 

Thomas Hovstad (Kardiolog) Atle Pedersen (shipbroker) Kari Woldseth (jordmor) Anne Berge Pedersen (jordmor) Per-Anders Gulowsen (gynekolog)

The Ethiopia Fund er godkjent i Innsamlingskontrollen.

Ett liv i ensomhet

Dette medfører kronisk lekkasje av urin og kanskje også avføring. Som oftest dør barnet. Uten tilgang til vann og rene klær blir lukten fort uutholdelig for omverdenen. Mannen forlater henne oftest først,samfunnet utstøter henne og hun lever et liv i ensomhet,sorg skam og ytterste fattigdom. 

Oppsøkende virksomhet

På fistel avdelingen i Asella støtter The Ethiopia Fund 150 fistel operasjoner årlig. Vi driver oppsøkende virksomhet for å finne de bortgjemte skamfulle kvinnene, gi dem informasjon om all gratis tilgjengelig behandling fra skyss til sykehuset, operasjonen, etterbehandling, fysioterapi, nye klær og reisen hjem. 

Reintegrering av kvinner

For de mest utstøtte nyopererte kvinnene som ikke har et hjem å dra til etter operasjonen driver vi et reintegreringsprogram.Her får kvinnene opplæring i forskjellige håndverk med mulighet for å klare seg selv gjennom mikrofinans. Som forebyggende arbeid utdanner vi jordmødre på bachelor nivå ved The Hamlin Midwifery College i Addis Ababa. 

Informasjonskampanjer er viktig

Vi driver også informasjonskampanjer of fistel problematikken gjennom radio, brosjyrer, skoler og helsestasjoner. Her oppfordres foreldre til å ikke gifte bort jentene sine i ung alder men la dem få en utdannelse før de gifter seg og får barn. Fødsels skadene skjer dessverre oftest til jenter fra fattige familier i utkantstrøkene som blir gravid i ung alder og har et underutviklet bekken som er for lite til en normal fødsel. Videre oppfordres de til å oppsøke jordmor for svangerskapskontroller og føde på helsestasjonen med kvalifisert helsepersonell for en trygg fødsel.


Våre hovedsponsorer er Grieg Foundation og Kavli Fondet men vi mottar også donasjon fra faste givere,kvinne/familiegrupper og personer som ønsker seg gave til dette prosjektet i stedet for personlige gaver til bryllup,dåp,eller fødselsdager. 


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

8 anonyme

Du må logge inn for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

100000 kr
Med kr 100.000 klarer vi å nå ut til enda flere kvinner i en svært vanskelig situasjon!

27%

THE ETHIOPIA FUND

Organisasjonsnummer: 997 836 529Adresse
Starefossveien 60A
-
5019 BERGEN


Kontakt
anne@bergepedersen.com

Belønninger

CDen Singing For The Women Of Ethiopia

startskudd.no - CDen Singing For The Women Of Ethiopia

CDen ble spilt inn for prosjektet i 2008. Fra da og frem til i dag har den mottatt donasjoner for ca Kr 750.000. (Inklusiv frakt)

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 150 igjen kr 250
Estimert leveranse 04.06.2018

Frakt til sykehuset

startskudd.no - Frakt til sykehuset

Hjelp oss å finne den utstøtte, bortgjemte skamfulle kvinnen og frakte henne til sykehuset

2 personer har bidratt Begrenset antall: 48 igjen kr 300
Estimert leveranse 28.05.2018

Ambulanser gir trygghet

startskudd.no - Ambulanser gir trygghet

Gi støtte til drift av de 5 ambulanse motorsyklene vi har fått støtte til å kjøpe fra Kavli Fondet. De frakter fødende kvinner fra utkantstrøkene til og fra helsestasjonen for en trygg fødselsopplevelse for mor og barn.

1 person har bidratt Begrenset antall: 49 igjen kr 400
Estimert leveranse 28.05.2018

Gi en kvinne ny kjole, fysioterapi og reisen hjem igjen

startskudd.no - Gi en kvinne ny kjole,  fysioterapi og reisen hjem igjen

Gi en kvinne ny kjole, fysioterapi og reisen hjem igjen

2 personer har bidratt Begrenset antall: 28 igjen kr 500
Estimert leveranse 28.05.2018

En fistel operasjon koster 2500 kr.

startskudd.no - En fistel operasjon koster 2500 kr.

For kr 2500 gir du en kvinne sin fistel operasjon og dermed sin verdighet og "livet" tilbake. Dette tilsvarer litt over kr 200 i måneden.

1 person har bidratt Begrenset antall: 19 igjen kr 2 500
Estimert leveranse 28.05.2018

Nøkkelord


Et prosjekt av The Ethiopia Fund, publisert 07.03.2018 19.00. The Ethiopia Fund sin nettside. Prosjektet tilhører kategorien Veldedighet.