En øy i Oslo - dokumentarfilmen om Øyafestivalen

(Du må akseptere Markedsførings-cookies for å se prosjektvideoen)

En øy i Oslo - dokumentarfilmen om Øyafestivalen

Historien om kompisgjengen bak Norges viktigste musikkfestival, og deres utfordrende vei mot toppen - fra dugnad til kulturinstitusjon.

Innsamlet kr 42 312
47 %
Målbeløp kr 90 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 77
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 31.08.2017.

Hjelp filmen om Øya ut i verden! Få nedlasting av en film som ikke vil komme i ordinært salg. 

Dokumentarfilmen En Øy i Oslo handler om Øyafestivalens begynnelse, fall og vekst, fortalt gjennom kameratene som startet den opp for atten år siden. Gjennom unike filmopptak fra forløperen Den Hemmelige Festivalen, blir vi med på Øyas reise fra rufsete dugnad, til internasjonalt anerkjent prestisje-arrangement.

 

På Øya møter du klassekamerater fra alle klassene du har gått i. Strålende sol, lyd og øl. Musikknerder og festfolk i skjønn forening. Noen krampeaktige hipstere, men det får gå greit. Ingen Oslo-sommer uten Øyafestivalen. Blomsterkranser og festivalsko. Øyafilm, Øyanatt, KlubbØya, Øyanach.  


Men Øya var slett ikke en suksesshistorie fra begynnelsen. Det var knallhard dugnad. 


Kompisgjengen som startet Øya i 1999, fra utestedene Last Train, So What og Paragrafen, innså at gullet lå rett foran dem. De hadde stor tro på datidens relativt ukjente band som Madrugada, Gluecifer, Big Bang og Jaga Jazzist, og bråbestemte seg for å satse på en stor utendørsfestival med disse bandene som hovedattraksjoner. Men publikum møtte ikke opp, og festivalen gikk på trynet i grusen på Kalvøya. To år på rad. Røde tall i regnskapet og røde øyne.  

 


Men festivalgjengen ga de ikke opp. De flyttet Øya til Oslo, og fikk det til å funke. Dugnaden vokste og ble profesjonalisert, og både gjennom nøkterne verdier og en subtil insistering på sin egen og publikums gode smak, ble Øyafestivalen Norges største og kanskje beste musikkfestival. 

 


Denne dokumentarfilmen ble startet uten tanke på ferdig produkt, den startet (og nå: slutter) som en dugnad. Vi kom rett fra student-tv, og det virket som en veldig god idé å filme Den Hemmelige Festivalen på Paragrafen bare for morro skyld. Det som imidlertid slo oss, var overbevisningen i dette lille miljøet om at den norske musikkbransjen var akterutseilt. Og ikke minst hvor selvsikre de var på at det var dem selv som skulle ta over.  Det artige er jo at de fikk rett.

 

Nå vil vi gjerne tilby DEG å bli investor i filmen

Kjøp filmen, og få med en digital plakat på kjøpet! OG IKKE BARE DET, få også med en fyrstikkeske fra So What på kjøpet (så lenge lageret rekker)

- Filmen kommer ikke for ordinært salg, og vil kun være tilgjengelig for kjøp for investorer. 

////Du kan også Bli BEDRIFTSSPONSOR! (Kun tilgjengjengelig fram til 01.08.17)

Støtt med 40 000 kr (full månedslønn filmarbeider)
eller 20 000 kr (halv månedslønn filmarbeider) 

Din bedrift får logo på filmens rulletekst under overskriften “Produsert med støtte fra:” Filmen vil bl.a. ligge ute på nrk.no i tre år. 

Bedriftsponsorer får i tillegg innrammet filmplakat, med personlig stor takk for at dere er en bedrift som tar kultur på alvor! De som støtter med hel månedslønn får selvfølgelig en større logo på rulleteksten og en finere print/innramming av plakaten.  ///Musikk brukt i filmen:

Madrugada, Driver, Turboneger, Goo Men, Ricochets, JR Ewing, Team Spirit, Orango, St.Thomas, Kolstø/Frøkedal/Atlanter, Gluecifer, Midnight Choir, The Magnetic Tapes, Frøkedal, Sondre Lerche, Palace of Pleasure, Thulsa Doom, King Midas, Ralph Myerz & the Jack Herren Band, Kaada, The Fernets, Grand Island, Serena Maneesh, Karpe Diem, Susann Sundfør, The Cumshots, Anja Garbarek, Big Bang, Motorpsycho, Dungen, Dum Dum Boys, Hedvig Mollestad Trio, Elephant 9, Monica Heldal, Jaga Jazzist, Highasakite, Honningbarna


Hovedmedvirkende : Claes Olsen, Stein “Mini” Blomseth, Arnt O. Andersen, Runar S. Eggesvik og Tord Krogtoft.

Med: Anders Støver, Frithjof Jacobsen, Thomas Felberg og Øyvind Holen, m.fl.

 


Første målsetting:

90.000,- 

Vi trenger penger til etterarbeidet som gjenstår, avgiftene for bruk av musikken i filmen, samt å få laget en kinomaster (høykvalitets digital versjon av filmen som kan vises på kino) så vi kan vise Øya-filmen til hele verden på filmfestivaler! 

Andre målsetting: 

All støtte utover 90.000 kr vil gå tilbake til de som har lagt ned svært mye arbeid i prosjektet uten lønn, opp til 390 tusen. 

Filmen har fått tilskudd fra Fond for Lyd og Bilde, Områdeløft Tøyen og NRK, men vel så mye har blitt lagt inn av egeninnsats.

På forhånd hjertelig takk for alle tilskudd! Alle monner drar. Med et bidrag fra deg kan vi få lagt den siste hånden på verket og kunne vise den på filmfestivaler verden rundt. 

(Det er selvsagt mange i verden som trenger penger mer enn oss, så ikke la dette gå på bekostning av din støtte til f.eks Leger uten Grenser)


Dokumentarskaperne:

Produsent og regissør: Lars Einar Skageberg

Manus og Co-produsent: Marius Øfsti

Klipp og Co-regissør: Lars Aksel Sandbakken 

Fotografer: Vetle Vongraven, Sky Richards, Tomas Kvitvik, Christer Sev, Sondre Holen, Runar Lindseth, Olaf Helmersen, Erlend Koppergaard. 

Fotoregi: Kristian Moe, Christian Bastiansen

Art Director: Per Erik Jarl

Klipp/Online/Grade: Anette Stølem Flittig og Ulf Flittig Tønder

Lydetterarbeid: Øystein Skattum

Tilrettelegger opptak: Halvard Haldorsen

Etterarbeidskoordinator: Marthe Feiring 


Produsert med støtte fra: Filmskaperne, Områdeløft Tøyen/ Bydel Gamle Oslo, Fond for Lyd og Bilde og NRK.


Produsert av Tamburin Film AS


KONTAKTINFO

Lars Einar Skageberg, Tamburin Film AS

+47 922 10 284 / lars@tamburin.no 


KORTBIO

Lars Einar Skageberg er fra Moss og har i 14 år arbeidet med ulike TV-produksjoner og regissert musikkvideoer som "Love In Decay" (Grand Island, 2009), som vant Beste Musikkvideo under Kortfilmfestivalen i Grimstad. Lars debuterte som dokumentarfilmregissør og co- produsent med "En Arktisk Romodyssé" (Tordenfilm, 2013), som foreløpig er kjøpt inn av NRK, SVT og Sør-Koreansk rikskringkasting, samt tatt ut på filmfestivaler blant annet i Minneapolis, Antarktis, Seoul, Volda og Moskva. Lars har Cand.Mag i Film og Medievitenskap fra NTNU og Master of Arts i Film & TV Production fra Universitetet i Bournemouth. 

Tamburin Film AS er et lite produksjonsselskap for dokumentar og oppdragsfilm basert i Oslo. Tamburin har blant annet produsert film for Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst, NISO og Norges Lastebileierforbund. Tamburin co-produserte dokumentarfilmen En Arktisk Romodyssé sammen med svenske ATMO og hovedprodusent Tordenfilm AS.

Se også www.tamburin.no

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

15 anonyme

Du må logge inn for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Tamburin Film

Organisasjonsnummer: 913 569 431Adresse
Herman Foss' gate 10A
-
0171 OSLO


Kontakt
lars@tamburin.no

Belønninger

Film og plakat

startskudd.no - Film og plakat

Du får filmen i digital versjon, så du kan se den igjen og igjen! Du får også filmplakaten, som du kan printe ut! I tillegg får du en fyrstikkeske fra den legendariske indie-klubben So What!

45 personer har bidratt Begrenset antall: 1955 igjen kr 50
Estimert leveranse 03.08.2017

UKESPASS - ØYAFESTIVALEN 2018

startskudd.no - UKESPASS - ØYAFESTIVALEN 2018

Kjøp ukespass til 2018-festivalen til godpris! Samtidig som du støtter dokumentarfilmen - og dermed får med digital film og -plakat på kjøpet!

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 3 igjen kr 2 600
Estimert leveranse 06.08.2018

Nøkkelord


Et prosjekt av Tamburin Film AS, publisert 16.05.2017 00.00. Tamburin Film AS sin nettside. Prosjektet tilhører kategorien Kultur.