Den usynlige kvinnesykdommen

(Du må akseptere Markedsførings-cookies for å se prosjektvideoen)

Den usynlige kvinnesykdommen

Endometriose er en av de vanligste kvinnesykdommene. Enda så alvorlig sykdommen er, omgis den av massiv uvitenhet og taushet.

Innsamlet kr 83 800
104 %
Målbeløp kr 80 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 593
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 31.01.2018.

Kunnskapsnivået om endometriose og adenomyose blant helsepersonell og folk flest er for lavt og dette fører til uholdbart lang tid før diagnosen blir satt. En informasjonsvideo vil gi økt kunnskap og føre til bedre behandling av jenter og kvinner med endometriose og adenomyose. Videoen er i produksjon, men vi mangler 80 000 kroner for å få den helt ferdig. Bli med å gjør disse usynlige kvinnesykdommene kjent så de som er rammet kan oppleve å bli tatt på alvor fra første symptom!


Det tar i dag gjennomsnittlig 6-7 år å få diagnosen endometriose i Norge, det taler i grunn for seg selv. I mellomtiden får sykdommen utvikle seg fritt og ødelegge underlivet til mange av disse jentene. Vi har gode eksperter på endometriose her i Norge, men dessverre er veien dit som pasient lang og kronglete. Vi tror at om vi skal klare å gi kvinner med endometriose den hjelpen de trenger, så er det helt nødvendig med et kunnskapsløft. Hva som er normal menstruasjon og hva som ikke er normal menstruasjon, bør bli pensum på skolen. Barneleger, sykepleiere, helsesøstre og allmennpraktiserende leger trenger mer informasjon om hvilke symptomer man må reagere på slik at jenter og kvinner med endometriose raskere kan få diagnosen.


I filmen over kan du se en liten smakebit fra noen av ekspertene vi har snakket med. Vi har også snakket med Marthe som har slitt med unormalt sterke menstruasjonssmerter og blødninger siden hun var 11 år.

Filming av gynekolog og forsker Tina TellumLoading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

570 anonyme

Du må logge inn for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

ENDOMETRIOSEFORENINGEN

Organisasjonsnummer: 885 834 442Adresse
Postboks 2101
-
1760 HALDEN


Kontakt
gudveigs@gmail.com

Belønninger

Nøkkelord


Et prosjekt av Endometrioseforeningen, publisert 28.11.2017 16.00. Endometrioseforeningen sin nettside. Prosjektet tilhører kategorien Veldedighet.