startskudd.no - Colin Archer til sjøspeiderne i Fredrikstad!

Colin Archer til sjøspeiderne i Fredrikstad!

1. Isegran Sjø ønsker å gå til innkjøp av en Colin Archer. Prosjektet er tenkt å kunne gi speidere, barn og unge i Fredrikstad et unikt tilbud

Innsamlet kr 9 160
9 %
Målbeløp kr 100 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 39
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 31.08.2017.

Hva er prosjektet og hvorfor skal du støtte oss? 

1.Isegran Sjø Speidergruppe ønsker å gå til anskaffelse av en Colin Archer skøyte. Dette er et stort prosjekt som krever en betydelig økonomisk støtte, og vi har derfor opprettet dette startskudd-prosjektet. Støtten herfra vil bidra til å dekke kjøpet av selve båten. Vi har allerede skaffet et grunnlag, men for å komme i mål trenger vi din hjelp!

Ved å støtte dette prosjektet gir du barn og unge i Fredrisktad-distriktet muligheten til å oppleve det å seile med en tradisjonell seilskøyte, samtidig som de vil få mange fine opplevelser, og mulighet til å skape vennskap som kan vare livet ut! Det finnes i dag ingen andre speidergrupper som tilbyr noe tilsvarende, og ved å støtte bidrar du til å skape et nytt og unikt tilbud for barn og unge i distriktet de ellers ikke ville hatt muligheter til å oppleve. 

Samtidig ønsker vi å dele de gode opplevelsene en slik båt gir, og vi lodder derfor ut flere muligheter til å bli med å oppleve seiling.  Alle som bidrar og som ønsker det vil også bli ført i en "venne-protokoll" som vil ligge i båten, hvor alle støttespillere er nevnt. 


Om 1.Isegran Sjø Speidergruppe

1. Isegran Sjø Speidergruppe ble stiftet i 2007 for å gi et tilbud til barn og ungdom i Fredrikstad som ønsket å være en del av speidermiljøet, samtidig som man kunne få gode opplevelser i forbindelse med sjøen.
Siden den gang har gruppen med hovedfokus på sikkerhet på sjøen og godt sjømannskap, vokst sakte men sikkert og vi teller i dag i overkant av 20 medlemmer i alderen 11-26 år.
1.Isegran Sjø er også en del av Fredrikstad speiderkrets som i 2016 talte 660 medlemmer.

I 2012 så gruppa et behov for en større båt, og vi så den gang på muligheten for en trebåt av typen Colin Archer i 35-40 fots-klassen. Selv om gruppa ikke lagde noen konkret fremdriftsplan har vi jobbet jevnt og trutt med prosjektet, og i løpet av de siste årene bygget opp en stabil økonomi, fått kurset flere ledere til D5L-bevis, samt skaffet en egnet brygge- og lagerplass blant annet med tanke på kjøp av en båt av denne typen i fremtiden. Vi har også skaffet støttespillere og andre entusiaster fra Fredrikstad krets som ønsket å bidra i prosjektet «Prosjekt Colin Archer».


Hva ønsker vi å få til med "Prosjekt Colin Archer".

Med "Prosjekt Colin Archer" ønsker vi å skape et unikt tilbud i Fredrikstad, som potensielt vil kunne gi et større antall barn og unge en fantastisk opplevelse, minner for livet, samt viktig kunnskap om sjøvett og -sikkerhet. Vårt mål er enkelt sagt å levere et tilbud som er sikkert, og som holder høy kvalitet. Det legges ned en betydelig dugnadsinnsats for å nå dette målet, både innenfor barne- og ungdomsarbeidet og drift og vedlikehold av båten. Samtidig ser vi at for å opprettholde den høye kvaliteten er vi avhengige av støttemidler fra eksterne aktører.

Videre ser vi for oss muligheten for å utvide tilbudet slik at også andre barn og unge i distriktet vil få mulighet til å seile med denne båten. Vi ønsker også å skape en arena hvor ungdom kan treffes på tvers av landegrenser. Vi planlegger derfor å jevnlig delta på seilaser som har dette i fokus. Blant seilaser som kan nevnes er Nordisk Seilas og Tall ships race. Siden vi er en sjøspeidergruppe i Fredrikstad vil Tall Ships Race 2019 være et naturlig mål å delta på da seilaset igjen besøker Fredrikstad.

Det har hele veien vært viktig for gruppa at prosjektet også vil bidra til å sette fokus på, og forhåpentligvis gi økt interesse for, maritim kulturhistorie. Colin Archer står for en essensiell del innenfor tradisjonell båtbyggerkunst, og hans bidrag til redningsskøyter langs norskekysten har hatt en betydelig historisk verdi. Hans skøyter gir et unikt innblikk i tradisjonell båtdesign, og Redningsselskapets Colin Archer-skøyter har reddet mange sjømenn i nød.


Prosjektet har allerede fått støtte fra flere hold, men for å komme i mål med dette prosjektet ønsker 1.Isegran Sjø Speidergruppe din hjelp!  


Følg oss også gjerne på facebook: https://www.facebook.com/1IsegranSjo/

Her vil dere finne mer info og bilder om hva vi driver med! Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

16 anonyme

Du må logge inn for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

1. ISEGRAN SJØ SPEIDERGRUPPE

Organisasjonsnummer: 993 756 784Adresse
Mindre Alv vei 5
-
1672 KRÅKERØY


Kontakt
kontakt@isegransjo.org

Belønninger

Støtt oss og få en takk på vår facebook-side og i skipsprotokollen!

startskudd.no - Støtt oss og få en takk på vår facebook-side og i skipsprotokollen!

Hvis du velger å støtte prosjektet vårt med 10 kr vil du få en personlig takk på vår facebook-side. Det vil også bli laget en protokoll som vil ligge i båten, hvor navnet til alle som støtter oss vil stå.

2 personer har bidratt Begrenset antall: 98 igjen kr 10
Estimert leveranse 30.11.2017

Invitasjon til innvielse og grilling.

startskudd.no - Invitasjon til innvielse og grilling.

Ved å støtte oss med 50 kr vil du få en personlig invitasjon til innvielse av båten, hvor det vil bli maritime aktiviteter og grilling.

5 personer har bidratt Begrenset antall: 245 igjen kr 50
Estimert leveranse 27.06.2018

Gratis dagstur med Colin Archer skøyte (kost og losji inkludert)

startskudd.no - Gratis dagstur med Colin Archer skøyte (kost og losji inkludert)

For hver gang du velger å støtte oss med 200 kr gir vi deg "et lodd" slik at du er med i trekningen av en gratis dagstur med en Colin Archer skøyte. Kost og losji vil for denne dagen vil være inkludert. Ett lodd vil bli trukket ut til denne belønningen. Trekningen vil finne sted i løpet av høsten 2017.

6 personer har bidratt Begrenset antall: 494 igjen kr 200
Estimert leveranse 26.06.2018

Nøkkelord


Et prosjekt av 1. ISEGRAN SJØ SPEIDERGRUPPE, publisert 27.06.2017 00.00. 1. ISEGRAN SJØ SPEIDERGRUPPE sin nettside. Prosjektet tilhører kategorien Kultur.