Brettspillet Equity

(Du må akseptere Markedsførings-cookies for å se prosjektvideoen)

Brettspillet Equity

Et norsk brettspill inspirert av forskning på finansbobler som er utfordrende og morsomt for både barn og voksne!

Innsamlet kr 2 207
14 %
Målbeløp kr 15 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 14
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 07.06.2018.


"Et av de beste børsspillene jeg har spilt noen gang!" -jonspillerspill.no


"Første gjennomspilling med kona og guttene på 11 og 13. Veldig morsomt spill med stor grad av interaksjon. God kvalitet på kort, brett og eske trekker opp.
Våre varmeste anbefalinger"   (
Kurt,Trondheim)
I Brettspillet Equity lar vi spillerne kjøpe og selge aksjer og kunstverk i et marked hvor dere selv bestemmer prisene. Kan du unngå å betale for mye eller vil du la dine konkurenter betale for lite? Manipulasjon, priming og hemmelighold må forenes med gode valg og planlegging. Equity er et intenst spill hvor alle deltar i hver tur og hvert spill blir annerledes enn det forrige. Har du det som trengs for å vinne over dine venner i et åpent marked? 

I Equity får du være en aksjespekulant og kunstsamler som konkurrerer om å bli den første til å kjøpe en yacht og ha 50.000 i cash. For å oppnå det må du ta risiko, kjøpe billig, selge dyrt, gjøre handler og bløffe dine motstandere.

Vi håper å samle inn midler til produksjonskostnader, frakt og moms. Spillet er allerede under produksjon og dere kan forvente å få det tilsendt i September! 

Vi har hatt en kampanje på Startskudd tidligere, men vi har nå lagt en ny strategi hvor vi ber om et mindre beløp, har mye kortere leveringstid og en ny markedsføringsplan. Prøving og feiling er veien å gå for nybakte gründere, ikkesant? 

Bestiller du nå får du spillet i posten allerede i September! Spillet inneholder: En tre-eske, 1 plastokse, 1 terning, 6 Yacht brikker, 130 sedler, 12 kunstkort, 15 inside informasjonskort, 42 handlingskort, 32 aksjekort og ett lisenskort. 

Hvordan spille: 3-6 spillere, 60-90 minutter, 12 år og opp. 

Brettspillet er inspirert av et forskningsprosjekt som undersøker menneskers psykologi i forhold til penger og verdi. Den banebrytende økonomen Vernon Smith skapte en egen sjanger innen økonomisk forskning, kalt eksperimentell økonomi, hvor han kombinerte de innovative gruppeundersøkelsene kjent fra psykologien med økonomifagets hypoteser. I en stor undersøkelse som innvolverte hundrevis av forsøkspersoner påviste han hvordan mennesker skaper finansbobler, selv i et marked med åpen informasjon. Deltagerne i eksperimentet fikk handle fiktive aksjer på et nettverk av datamaskiner og fikk på slutten av spillet utbetalt ekte dollar i forhold til hvor mye de hadde tjent. Spillet foregikk over 12 runder og aksjene betalte ut et utbytte hver runde og ble tilslutt verdiløse. Deltagerne kunne fritt kjøpe og selge aksjene mellom seg underveis, og hver gjennomgang viste at spillerne overpriset aksjene i forhold til den fundamentale verdien. Nesten uten unntak ble aksjene på et tidspunkt kjøpt for mer enn det dobbelte av sin verdi, selv med grupper bestående av proffesjonelle akjsetradere!

Eksperimentet til Vernon Smith viste at mennesker handler irrasjonelt i markeder. Selv gruppene som spilte spillet på nytt rett etter første gjennomgang, overpriset aksjene på nytt. Først ved tredje gjennomspilling lå prisene tett på den faktiske verdien. I brettspillet Equity har vi lånt prinsippene fra dette eksperimentet, krydret det med litt flaks og ukjente faktorer og lagt til noen flere elementer. Ideeen er at spillere skal kunne konkurrere i et spill samtidig som man får en innsikt i menneskelig psykologi og fallgruver knyttet til verdier og penger.

Vi lanserte spillet i desember 2016 med 220 eksemplarer av spillet i hjemmelagde treesker. Vi valgte å publisere på eget forlag (Intuitive Games) og leide en julemarkedbod på Youngstorget sammen med andre gründere. 1. opplag er solgt ut nå og vi har bestillt neste utgave fra en fabrikk i Kina. Kickstarter er en stor greie i brettspillmijøet, men vi har alikevel valgt å styre utenom den plattformen. Vi har en plan om dynamisk vekst gjennom salg i norske butikker, markeder og på nett.

Equity handler om å lære mer om økonomi mens man har det gøy. For oss er det å gi ut spillet selv en mulighet til å lære mye om økonomi og samtidig ha det veldig gøy.


Les hele anmeldelsen her: http://jonspillerspill.no/equity-the-boardgame/


Hjertelig Hilsen Jan og Markus


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må logge inn for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

MARKUS MOESTUE

Organisasjonsnummer: 996 996 182Adresse
Thomas Heftyesgate 46
-
0267 OSLO


Kontakt
markusmoestue@gmail.com

Belønninger

Støtt oss

startskudd.no - Støtt oss

gi et lite beløp og bli med i trekningen av et eksemplar av brettspillet Equity sendt gratis hjem i posten!

11 personer har bidratt Begrenset antall: 989 igjen kr 10
Estimert leveranse 15.09.2018

Brettspillet Equity

startskudd.no - Brettspillet Equity

Få ditt eksemplar av brettspillet Equity, porto inkludert i Norge! Spar ca 100 kr.

3 personer har bidratt Begrenset antall: 997 igjen kr 699
Estimert leveranse 15.09.2018

Brettspillet Equity x2

startskudd.no - Brettspillet Equity x2

Gi bort ett, behold ett selv! Porto inkludert i Norge. Spar ca 400 kr.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 500 igjen kr 1 199
Estimert leveranse 15.09.2018

Et prosjekt av Markus Moestue, publisert 05.04.2018. Prosjektet tilhører kategorien Gründer.